Hirdetés

Az arcodat is letépi a Dead Island 2 gameplay trailer

|

Érdekes módját választotta a Dambuster Studios a zombis akció-szerepjáték bemutatásának.

Hirdetés

Amikor a Dead Island 2 harmadik, és egyben utolsó fejlesztője, a Dambuster Studios (előtte a Yager Development, majd a Sumo Digital próbálta valahogy kiadásra kész állapotba hozni a 2011-es zombis akció-RPG-t) bejelentette, hogy több időre van szüksége, és ezért későbbi időpontra csúszik a 2023. február 3-ára kitűzött premier, egyúttal ígéretet tett arra, hogy többet is láthatunk majd a játékból, nem is oly sokára. Ez a pillanat most érkezett el.

A csapat egy önreflexív, helyenként vicces, máskor (valószínűleg szándékosan) kínos élőszereplős kisfilmbe ágyazta az újabb bemutatót, ami sajnos csak egy hosszabb gameplay trailert takart, nem pedig egy minden részletre kiterjedő demonstrációt. Igaz, az április 28-ára csúszott megjelenésig még bőven lesz idő erre is.

Hirdetés

Mindenesetre az új trailerből kiderült néhány fontos részlet, például az, hogy brutalitás tekintetében simán egy lapon lehet emlegetni a Dead Island 2-t a pár napja megjelent The Callisto Protocollal. A zombik amortizációja rétegről rétegre, a bőrtől a húson át egészen a csontig megrázó lenne, ha nem szőné át infantilis humor a sztorit. Véressége ellenére inkább hat stílusparódiának a Dead Island folytatása, semmint komoly posztapokaliptikus drámában, amelyben a zombik csupán metaforái valaminek.

Természetesen többféle élőhalott keresztezi majd utunkat, lesznek nagyobbak, kisebbek, hangosabbak, okosabbak, és ahogy az egyik játszható karakter, Amy megjegyzi, még csinosabbak is. Még a zombikénál is nagyobb változatosságot mutat azonban az fegyverarzenál: a különféle lőfegyverek mellett leginkább kardokra, pörölyökre, baseball ütőkre és más, a koponya bezúzására, valamint a végtagok és a fej torzótól való elválasztására alkalmas szerszámokra fogunk támaszkodni. Ezeket ráadásul a craftrendszernek hála fel is turbózhatjuk, mindig jól jöhet egy kis elektromos sebzés.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Megtudtuk továbbá, hogy a Dead Island 2-ben hangutasítással is élhetünk. Példának okáért az általunk irányított karakter parancsszóra fegyvert vált, de a kiáltozás arra is jó, hogy felkeltsük az élőhalottak figyelmét, vagy épp szabadon engedjük a bennünk lakozó zombit. Az egyik megfejtésre váró rejtély az lesz, hogy vajon miért nem változunk át, miután megharaptak.

A háromfős kooperatív móddal felvértezett Dead Island 2 PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re érkezik. Aki előrendelné, az az első rész előtt tisztelgő felszereléssel lesz gazdagabb. A HELL-A Edition már a szezonbérletet is tartalmazza további fegyverek mellett, aki pedig szereti a szobrocskákat gyűjteni, az helyet csinálhat a polcán az Amyt formázó alkotásnak.

A teljes bemutatót itt nézheted vissza.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)