Hirdetés

Az Assassin's Creed Mirage új videója részletesen bemutatja a játékmenetet

|

Minden lényeges dologra kitérnek a fejlesztők a parkourtól a lopakodáson át az orgyilkosságokig.

Hirdetés

Az elmúlt másfél évtizedben sokfelé megfordult az Assassin's Creed széria a glóbuszon, miközben egyik történelmi korszakból a másikba ugrált, és eközben fokozatosan eltávolodott gyökereitől, mígnem a 2017-es Assassin's Creed Originsszel lopakodós akció-kalandból átvedlett akció-szerepjátékká. Ez az irányvonal minden korábbinál sikeresebbnek bizonyult, de a rajongók egy része boldogan feláldozná a bal gyűrűsujját, ha cserébe ismét hagyományos AC-élményben lehetne része.

Szerencsére a Ubisoft szintén úgy gondolja, hogy van igény a tradicionális, a szerepjátékos elemektől megszabadított, a parkourra, az észrevétlenségre és a gondosan megtervezett merényletekre fókuszáló epizódokra is. Ezt az igényt fogja kiszolgálni az október 12-én PC-re, valamint jelenlegi és előző generációs PlayStation és Xbox konzolokra érkező Assassin's Creed Mirage.

Hirdetés

A Mirage a 2020-as Assassin's Creed Valhalla egyik fontos szereplőjének, Basimnak az eredettörténete, aki a Ubisoft Bordeaux fejlesztőinek szándéka szerint fürgébb és agilisebb, mint Eivor volt, ezt pedig tapasztalni is fogjuk Bagdad felfedezése közben, amit visszatérő és új mechanikák hivatottak gördülékennyé tenni. A kaland során a nyílt sisakos küzdelem is opció lehet, ám a játékot úgy tervezték meg, hogy maradéktalanul ki tudja szolgálni a rejtőzködő, lesből támadó játékosok igényeit. Akiknek egyébként új ellenségtípusokkal is meggyűlik majd a bajuk, mert az íjász miatt nem lehet biztonságosan felderítésre használni a sólymot, míg a pikás előszeretettel döfi bele szálfegyverét minden gyanús szénaboglyába.

Nemcsak az elsődleges történetszál felgöngyölítése közben kaphatunk likvidálásra váró célpontokat, az aszaszinok városszerte megtalálható irodái bőven ellátnak majd mellékküldetésekkel, köztük olyannal is, amelyben ölnünk kell, és olyannal, amelyben az életmentés a feladat.

Az iméntieken túl kiderült még, hogy a Mirage-ban lesz egy bekapcsolható filter, amit aktiválva hirtelen eltűnik az élénkség és a melegség a színekből, és ezáltal a világ pont olyan fakó lesz, mint az eredeti Assassin's Creed volt még 2007-ben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)