Hirdetés

Az Assassin's Creed Valhalla rejtett pengéje a régi epizódokat idézi

|

Végre ismét egyetlen bökéssel leteríthetünk bárki az Assassin's Creed Valhallában, a hidden blade visszakapta régi funkcióját.

Hirdetés

Azzal, hogy az Assassin's Creed széria eltolódott a szerepjátékok irányába, sok alapvető játékelem megváltozott. A rejtett penge sem volt például már annyira halálos, hiszen adott mennyiségű sebzést tudtunk csak vele kioltani. Keményebb, netán nálunk magasabb szintű ellenfelek esetén sokszor esélyünk sem volt arra, hogy azonnal gyilkoljunk vele. Nos, ez az Assassin's Creed Valhallában megváltozik.

Hirdetés

Visszatérnek ugyanis a régi megoldáshoz, a fejlesztők szerint a Valhallában a rejtett pengével szó szerint bárkit megölhetünk egyetlen szúrással. Ashraf Ismail, a játék rendezője a Kotakunak elmondta, hogy bár főhősünk, Eivor nem egy képzett aszaszin, azért viking harcos lévén elég gyorsan kitanulja, hogyan kell használni ezt a halálos fegyvert. A megfelelő időzítéssel pedig szó szerint bárkit azonnal ki tud végezni vele. Nem ez lesz azonban az egyetlen olyan játékelem, ami a klasszikus epizódokból tér vissza: újra elérhetővé válik ugyanis a "social stealth", azaz beolvadhatunk a civilek közé. Ismail szerint ennek már csak azért is benne kell lennie a játékban, mert norvég hódítóként hősünk egy olyan földön jár, ahol nemkívánatos személyiség, így egyértelműen gyakran kell rejtve tevékenykednie. 

Minden jel arra mutat tehát, hogy az Assassin's Creed Valhalla izgalmas újításai mellett a fejlesztők a régi rajongók igényeinek kielégítésére is fordítanak energiát. Kíváncsian várjuk, mi sül majd ki ebből év végén, amikor végre megjelenik az új AC. Ha az is érdekel benneteket, hogy az új epizód a háttértörténet szempontjából mennyire illeszkedik az Assassin's Creed kánonba, akkor ezt a videónkat ajánljuk a figyelmetekbe: 

Az Assassin's Creed Valhalla PC-re, Google Stadiára, valamint PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series X konzolokra jelenik meg valamikor 2020 végén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)