Hirdetés

Az Atari négymillió dolláros megállapodása

|

A Reflections Interactive alapítója, Martin Edmondson szerényen szólva jól járt azzal a megállapodással, amelyet nemrég kötött az Atarival, korábbi partnerével. Edmondson visszavonta követelését az Atarival szemben, amelyet a kiadóval kötött régebbi megállapodás megsértése miatt indított. Ennek folyományakén több mint négymillió dollár értékben kárpótolták az úriembert. Edmondson, aki a népszerű Driver játéksorozat szülőatyja, 2004. decemberében otthagyta a Relfectionst. A múlt héten nyilvánosságra hozott Atari pénzügyi jelentésből pedig kiderült, hogy az úr 2005. márciusában beperelte a kiadóvállalatot, amiért az igazságtalanul bocsátott el alkalmazottakat a Reflections gárdájából. Ez a lépés pedig munkáltatói szerződésszegésnek minősült, amely Edmondson önkéntes lemondását vonta maga után. Ezt követően augusztusban visszavonta követelését, miután sikerült az Atarival peren kívül megegyeznie. Ennek értelmében Edmondson 1 577 668 részvényből álló részvénycsomagot kapott, 2,1 millió dollár értékben, amit 2,2 millió dollár készpénzzel egészítettek ki. A kifizetést 12 havi részletben folyósítják a részére, 2005. szeptember 1-jei kezdettel. Bónuszként további 400 ezer dollár egyszeri juttatással növelték meg az első kifizetést. Edmondson 1984-ben alapította a Reflections Interactive stúdiót, mely annak idején az Amigára készült Shadow of the Beast című játékával szerzett hírnevet. Ezt követte a Driver sorozat első része PlayStation konzolra, amit aztán a Driver 3 némileg megakasztott. Jelenleg a Driver: Parallel Lines-tól várják, hogy visszanyerje a játékosok bizalmát.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)