Hirdetés

Az EA bekebelezte a BioWare/Pandemic duót

|

Minden különösebb csinnadratta nélkül került bejelentésre, hogy az EA felvásárolta a BioWare/Pandemic kettőst.

Hirdetés

A U2 frontembere, Bono által is birtokolt Elevation Partners csekély 860 millió USD fejében volt hajlandó megválni a két stúdiótól. Egyeseket talán meglep az események ilyetén alakulása, ám illik emlékezni rá, hogy az EA régi-új fejese, John Riccitiello új irányt szabott az kiadó óriásnak. Ennek keretében fűzték szorosabbra a viszont a Valve és a Crytek csapataival is. Természetesen a tranzakcióval a két fejlesztő által birtokolt franchise-ok (Jade Empire, Mass Effect, Dragon Age, Mercenaries, Full Spectrum Warrior) mind az EA tulajdonába vándoroltak át.
Ami a jövőt illeti, egyelőre megmarad a BioWare és a Pandemic név, s a fejlesztők viszonylagos függetlensége, változatlan vezetés mellet. A kiadó pedig az elkövetkező két pénzügyi évre 300 milliós bevételt produkáló címeket vár tőlük.

 


 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)