Hirdetés

Az EA egyik vezetője szerint a játékiparban lévő toxikusság nagyon komoly gond

|

Laura Miele szerint tisztességes és biztonságos munkakörnyezetre van szükség.

Hirdetés

Bár ezt még mindig előszeretettel relativizálják sokan, komoly probléma a toxikus viselkedés, legyen annak helye az internet, egy online játék vagy éppen egy munkahely. A legtöbb vállalat igyekszik olyan körülményeket teremteni, amelyben minden dolgozó elégedett, de mindannyian hallottunk már olyan esetekről, amikor komoly visszaélések történtek a háttérben - elég csak az Activision példájára gondolni. Ez ellen egységesen fel kell lépnie a játékiparnak, erre bíztatott mindenkit az Electronic Arts elnöke, Laura Miele is a DICE 2022-es beszédében. 

Az EA operatív igazgatója még 1996-ban kezdte karrierjét a Westwood Studiosnál, majd miután azt bekebelezte az Electronic Arts 1998-ban, a vállalatnál maradt és egyre feljebb lépdelt a ranglétrán. Pályafutása során komoly energiákat fordított a nők jogaira, még mentori csoportot is alapított a cégen belül, részt vett a Silicon Valley Community Foundation igazgatásában és az EA Women's Ultimate Team csapatát is vezette.

Hirdetés

Nem meglepő hát, hogy az idei DICE során tartott erőteljes beszédében a toxikusság elleni komolyabb fellépésre szólította fel a játékipar résztvevőit, beleértve az alapvető normáknak nem eleget tevő vezetők elbocsátását. 

"Nézzünk szembe a tényekkel, volt néhány durva szalagcím. Gondatlanságról és perekről szóló történetek, amelyek mind olyan vezetőktől származnak, akik nem tartották be azokat a normákat, amelyeket elvártunk tőlük. A nőket zaklatták, terrorizálták, marginalizálták, visszafogták őket karrierjük során, és kevesebbet fizettek nekik. Sokkal, sokkal kevesebbet. Ezek valódi történetek, valódi emberi lények, és ez folyik az iparágunk vállalatainál. Tisztességes és biztonságos munkakörnyezetre van szükségünk!"

Bár Miele nem nevezett meg egyetlen vezetőt sem, sokan úgy értelmezték szavait, hogy azok az Activision Blizzard elnöke, Bobby Kotick felé irányultak, akinek a nevéhez számos botrány fűződik és jelenleg is vizsgálatok zajlanak a vállalatánál - többek között azért, mert Kotick megpróbált eltusolni egy zaklatási ügyet, valamint félretolták és hátrányosan megkülönböztették a Blizzard első női vezetőjét. Vagyis pont olyan ügyek miatt, amik ellen Miele felszólalt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)