Hirdetés

Az EA egymilliárd dollárra számít idén, csak DLC-ből

|

Az Electronic Arts idei portfóliója már önmagában is elég erős, de a cég a kiegészítőkből is elég komoly pénzt remél.

Hirdetés

Az 'Electronic Arts' és a 'DLC' szavak egy mondatban szerepeltetése általában nem életbiztosítás, mert ez sok játékos szívében szítja fel az egyébként is csak ritkán lankadó tüzet. Az 'ingyenes' szót mellépakolva ajánlott csak használni.

Az Electronic Arts egyik szóvivője a Bloombergnek adott interjújában elmondta, hogy a cég egymilliárd dollár bevételt remél a különböző kiegészítőkből az idei évben. Ezen a kijelentésen felbuzdulva a Cowen & Co elemzői gyorsan közbevetették, hogy csak a Madden NFL 15 350 millió dollárt hozhat az EA-nek a kiegészítőivel együtt. Amerikában hatalmas siker a játék és az Electronic Arts megerősítette, hogy a Madden DLC-k eladásainak negyedéves növekedése a tavalyi évhez képest 350%-ot ugrott. És ez júniusi zárás volt, amikor is nem jellemző, hogy dübörögne a játékipar.

Ez persze csak a Madden, de ne felejtkezzünk el róla, hogy az EA idei portfóliója elég erős, már most olyan játékok jelentek meg, mint a Titanfall, a Plants vs Zombies: Garden Warfare, az EA Sports UFC és 2014 FIFA World Cup Brazil és még hátra van az őszi szezon. A The Sims 4 nyilván támad majd a medencés kiegészítőivel, a FIFA 15-höz és az NHL 15-höz is sok letölthető apróság érkezik és persze ott van a Dragon Age: Inquisition is, ami még az év vége előtt legalább egy DLC-t kap majd.

Elég reálisnak tűnik így az az egymilliárd dollár, nem? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)