Hirdetés

Az EA Sports fizetni fog azoknak a focistáknak, akik engedélyezik külsejük felhasználását

|

Igen csak jól járhatnak majd azok a főiskolás focisták, akik úgy döntenek, hogy az EA Sports felhasználhatja a külsejüket és nevüket a következő College Football játékban.

Hirdetés

A sportjátékok történetének talán egyik legnagyobb horderejű híre volt, amikor kiderült, hogy az Electronic Arts és a FIFA szervezet útjai elválnak, néhány héttel ezelőtt pedig végre az is kiderült, hogy a kiadó hogyan is képzeli el a jól ismert branding nélkül folytatódó sorozatot.

Az már nem titok, hogy a korábban FIFA néven ismert sorozat mostantól EA Sports FC néven folytatja tovább, viszont az is teljesen biztos, hogy a nálunk kevésbé népszerű főiskolás amerikai focis sorozat, az NCAA Football is folytatódik, immáron EA Sports College Football néven.

Hirdetés

Viszont az Electronic Arts legújabb bejelentéséből azt is megtudhattuk, hogy nem a névváltás a legfontosabb változás az NCAA Football kapcsán, hanem az, hogy innentől kezdve a főiskolás játékosok kompenzációt kaphatnak azért, hogy a nevük és a külsejük szerepel a játékban.

Ez azért lényeges, mert korábban a törvények nem tették lehetővé, hogy főiskolás sportolók pénzt kapjanak a kinézetük felhasználásáért, viszont 2019-ben Kaliforniában megszavaztak egy törvényt, amelynek következtében az NCAA (vagyis a főiskolás atléták szövetsége) megszüntette ezt a régóta fennálló korlátozást.

Természetesen minden játékos továbbra is maga döntheti el, hogy szeretne-e részt venni a programban, ám az EA elmondása szerint már több mint 120 iskola vette fel velük a kapcsolatot és kötelezte el magát a készülő játék mellett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)