Hirdetés

Az eddigi előzményfilmek hanganyagai - A Bosszú Angyalai Filmzene

|

A Bosszúállók már itt tombolnak a sarkon, így jó alkalomnak tűnik - amellett, hogy új rovatot indítsunk - hogy az eddigi előzményfilmek zenéjével ráhangolódjunk a filmre.

Hirdetés

A zene a film egyik elengedhetetlen kelléke, ami a képpel együtt él, sőt fokozza a vásznon/képernyőn látottakat. A jó filmzene viszont a képek nélkül is megállja a helyét, és élvezetes tud maradni. Ez viszont már ritkábban sikerül, főleg, hogy a Hans Zimmer, valamint zenei stúdiója, a Remote Control (leánykori nevén: Media Ventures) által képviselt hangzásvilág egyre elterjedtebb Hollywoodban, és nem feltétlenül csak a germán komponista holdudvarának tagjainak körében.

Ramin Djawadi – Iron Man (2008)


Rögtön a 2008-as kezdő epizódban egy Zimmer-tanonc látott neki a Bosszúállók legkirályabb tagjának, Vasembernek a zenei aláfestéséhez. Djawadi nem egyszer dolgozott Zimmer keze alatt, olyan filmekben, mint a Karib-tenger Kalózai-trilógia és a Batman: Kezdődik, de önállóan is kipróbálta magát olyan moziknál, mint a Penge: Szentháromság, a Nagyon vadon vagy a Kevin Costner főszereplésével készült Mr. Brooks. Utóbbi három zenéje nem nevezhető éppenséggel karakteresnek, ennél fogva némileg érthetetlen, hogy a színész-rendező Jon Favreau miért nem a korábbi rendezéseiben (Mi a manó?, Zathura – Az Űrfogócska) vele együttműködő, rutinosabb John Debneyt szerződtette. Ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy a Vasember zenéje rosszul sikerült volna, csak nélkülöz minden fajta egyediséget.

A részletes cikk folytatása a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)