Hirdetés

Az egyik legnépszerűbb streaming program nevet váltott plágiumvádak miatt

|

A Streamlabs az OBS, a Lightroom és számtalan felhasználó kereszttüzébe keveredett.

Hirdetés

Tegnap egy izgalmas estéje volt a streaming közösségnek. A partit a Lightstream nevű szolgáltató indította, akik egy tweetben hívták fel a figyelmet a Streamlabs dizájnlopására. A srácok egy az egyben átmásolták a Lightstream weboldalának stílusát, és ugyan ezért a Streamlabs később bocsánatot kért, a sztori itt nem ért véget.

Nem sokkal ezt követően többen felbukkantak, hogy leírják a céggel szembeni kritikáikat, és a végén az OBS fejlesztői is beszálltak a ringbe.

Hirdetés

Mielőtt továbbmegyünk, érdemes tisztázni, hogy mi is az a Streamlabs. Egy olyan weboldalról beszélünk, ami eszközöket ad a tartalomgyártók kezébe, hogy testreszabhassák élő adásaikat. Rengetegen használják a felületet feliratkozók, követők vagy más értesítések megjelenítésére, de a Streamlabs számos extra szolgáltatást is kínál, jó részüket ingyen.

A weboldalnak van egy saját, Streamlabs OBS néven működő programja, melynek segítségével közvetíthetjük a játékainkat, kameraképünket, és minden egyebet a Twitch-re vagy egy másik felületre. A Streamlabs OBS-be teljeskörű és könnyen használható Streamlabs integráció került, így pár kattintással minden extrát felpakolhatunk az élőadásunk képernyőjére.

A Streamlabs prémium funkciókat is kínál egy előfizetéses modell keretein belül, melyek még jobban megkönnyítik a tartalomgyártást és a tartalmaink monetizációját.

Fontos megjegyezni, hogy a Streamlabs OBS program egy nyílt forráskódú szoftverre, az OBS-re (Open Broadcaster Software) épül. Rengetegen használják az alap OBS-t videófelvételre vagy közvetítésre, és ezért is volt izgalmas, amikor annak fejlesztői is beszálltak a verbális Streamlabs-ütlegelésbe.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A fejlesztők közleményéből kiderült, hogy mielőtt, a Streamlabs kiadta volna a saját programját, a platform üzemeltetői felkeresték az OBS csapatát, hogy használhatják-e hárombetűs rövidítést. Az OBS fejlesztői akkor nemet mondtak, de a Streamlabs ettől függetlenül évek óta használja a Streamlabs OBS nevet.

Mivel maga az alap OBS egy nyílt forráskódú program, így egy darabig nem tehettek semmit, de a srácok később bejegyeztették az OBS nevet, mint hivatalos védjegyet.

A Streamlabs tegnap este végül úgy döntött, hogy leveszi az OBS jelzést minden felületéről.

Később több felhasználó is beszállt a partiba, akik leginkább a site prémium szolgáltatásai miatt panaszkodtak. Sokan nehezményezik, hogy a platform egyre több és több akadályt gördít azok útjába, akik le szeretnék mondani a prémium előfizetésüket.

Egyre több streamer szólal fel a platform ellen, így a cég megítélésre egyre mélyebbre kerül. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy mi lesz ennek a vége, de ha nagyon csendben vagyunk, akkor a távolból hallhatjuk a StreamElements vezetőségének halk kacarászását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)