Hirdetés

Az Elden Ring lett egyszerre az év legtöbbször kipörgetett és legtöbbször félbehagyott játéka

|

Beszédes számokat hozott össze a FromSoftware alkotása.

Hirdetés

Az év végéhez közeledve tele az internet mindenféle statisztikákkal az elmúlt 12 hónapról, ez pedig természetesen a játékok esetében sincs másként. Most éppen az egyes címek teljesítésével kapcsolatos közösségi adatokat összesítő HowLongToBeat.com számai kerültek elő, amelyek érdekes fényt vetnek a FromSoftware idei sikercímére, az Elden Ringre.

A The Game Awardsot valósággal letaroló,  nyílt világú RPG ugyanis még a nehézsége ellenére is 2022 legtöbbször kipörgetett játéka lett, mindazonáltal ezt is adták fel a legtöbben.

Hirdetés

Mennyiségileg kifejezve ez azt jelenti, hogy 5900 HowLongToBeat-felhasználónak sikerült legyűrnie az Elden Beastet, miközben 266-an mondták azt, hogy túl rövid az élet a bossfightok sok-sok munkát igénylő kipipálásához, hátat fordítva az Elden Lord-státusz megszerzésének. A legtöbbször befejezett idei megjelenések körében a második helyet a Stray (3900), a legtöbbször félbehagyott kategóriában pedig a meglepően kemény Tunic (113) szerezte meg.

Az Elden Ring kettős szereplése mutatja, hogy a játékot kísérő hype ezúttal sok olyan gamert is behúzott a The Lands Between világába, akiknél végül nem feküdt az egyébként erősen rétegműfajnak számító soulsike-stílus. A valós arányok ráadásul sokkal több sikertelen nekifutást mutathatnak, hiszen a HowLongToBeat.com egy meglehetősen szűk merítés, az Elden Ringből pedig több mint 17 millió példány fogyott.

A portál felhasználóinak mindenesetre átlagosan 54,5 óráig tart a George R.R. Martin közreműködésével megalkotott fő sztori kipörgetése, míg a teljes befejezésre hajtó játékosok 132 órát töltenek el az ellen kaszabolásával.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)