Hirdetés

Az Elden Ring nem való gyerekeknek a korhatár-besorolás szerint

|

Megszületett az ESRB ítélete, amely alapján aligha ajánlható fiatalabb játékosoknak a FromSoftware újdonsága.

Hirdetés

Szemben az Egységes Európai Játékinformációs Rendszer (PEGI) értékelésével, amely 16 évnél húzta meg a határt, az amerikai ESRB szigorúbban ítélte meg a 2022-es esztendő egyik - ha nem a - legjobban várt játékának számító Elden Ringet. Ennek következtében a tengerentúlon M, azaz Mature jelöléssel látják el a FromSoftware nyitott világú alkotását, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 17 éves kortól felfelé ajánlott csak.

Ha szeretnéd tudni, mi alapján hoznak ilyen döntéseket a korhatár-besorolással foglalkozó szervezetek, és mitől függ, hogy egy-egy játékot betiltanak-e, olvasd el a témában született cikkünket.

Hirdetés

Az ESRB enyhén spoileres leírásában olvashatunk néhány kiragadott példát, amelyek szerepet játszottak abban, hogy az Elden Ring ne kaphasson kedvezőbb T, azaz Teen (tehát már 12 éves kortól játszható) értékelést.

"Ez egy akció-szerepjáték, amelyben a játékos egy olyan karakter bőrébe bújik, aki meg akar szerezni egy mágikus gyűrűt, és ezáltal Elden Lorddá válhat. Külső nézetből fedezik fel a játékosok környezetüket, tárgyakat gyűjtenek és különféle ellenfelekkel keverednek közelharcba (például lovagokkal és fantasztikus teremtményekkel).  Eközben kardokat, lándzsákat, fejszéket, íjakat és varázslatokat használnak, a küzdelemre jellemzők a fájdalomkiáltások, a találatok hanghatásai és a fröcsögő vér. A játéktól nem áll távol a zsigeri erőszak: a gyűjthető tárgyak között levágott ujjakat és kitépett nyelveket találunk, van olyan boss, amelyik elveszíti a karját, máshol pedig levágott karok lógnak a mennyezetről. A játékban az egyik humanoid szörnyet részben meztelenül ábrázolják, a mellek és az ágyék környékét pikkelyek és sebhelyek borítják. Párbeszéd során elhangzik a "shit" [szar] szó."

A dolgok állása szerint az Elden Ring premierjétől már csak szűk két hónap választ el bennünket. Ha minden jól alakul, február 25-étől PC-n, valamint konzolokon (PS4-en, Xbox One-on, PS5-ön és Xbox Series X|S-en) is belevethetjük magunkat az embert próbáló kalandokba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)