Hirdetés

Az Elder Scrolls Online felhasználta egy rajongó munkáját, fellázadt a közösség

|

A ZeniMax elmondása szerint ők sosem szándékozták lenyúlni egy alkotó rajzait.

Hirdetés

A The Elder Scrolls Online ugyan nem követel havi előfizetést a játékosaitól, de van egy opcionális előfizetéses rendszere, ami mellett temérdek mikrotranzakciós csecsebecsét is kínál. Ezek között pedig felbukkant egy új karakterskin egy gyanúsan ismerős tetoválással.

Relan Daevath, egy az Elder Scrolls közösségben ismert művész felismerte ezeket a tetoválásokat, mivel ő rajzolta őket, és tette közzé még 2020-ban. Arról van szó tehát a gyakorlatban, hogy a ZeniMax felhasználta a munkáját mindenféle kompenzáció vagy elismerés nélkül.

Hirdetés

A közönség nyilván azonnal fellázadt, és a ZeniMaxot minden oldalról érték kritikák. A The Elder Scrolls Online fejlesztői aztán végük csak kiraktak egy választweetet, és megígérték, hogy elkezdik rendezni a helyzetet.

"Tisztában vagyunk az ESO rajongói munka ügyével. Sosem szándékoztuk megfelelő elismerés nélkül felhasználni egy alkotó rajzait. Kapcsolatba léptünk a művésszel, és együtt fogunk dolgozni vele, hogy az eset megfelelő lezárást kaphasson."

A The Elder Scrolls Online következő kiegészítője június 5-én (a Street Fighter 6 és a Diablo IV között) érkezik PC-re, és néhány nappal később konzolokra. Tekintettel a csomag közelségére, a ZeniMaxnak fontos lesz rendeznie ezt a helyzetet mielőtt az esetlegesen még aláásná a Necrom megjelenését.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)