Hirdetés

Elnöki kegyelem kizárva - Abraham Lincoln: A vámpírvadász Kritika

|

Tudom, hogy halottról vagy jót, vagy semmit - pláne ha egy jeles történelmi személyről van szó - és rossz szóviccel se illik kezdeni egy kritikát, én mégis mindkettőt megteszem. Elnök úr! Ön (rém) vérszegény.

Hirdetés

Kár, mert a vámpírvadász Lincoln ötlete igazi bűnös élvezetnek bizonyult a nagyvásznon. Elvégre van abban valami felettébb megmosolyogtató, ugyanakkor vagány, hogy az USA 16. elnöke – akit történelmi ismereteink alapján inkább nagy szónoknak, semmint a baltával látványosan zsonglőrködő harcművésznek képzeltünk – a XIX. századi polgárháború sújtotta Amerikában ritkítja a hatalomra törő vámpírok sorát. Ez a mocskosul szórakoztató ötlet mégis több banánhéjon elcsúszik, és már a kezdet kezdetén úgy elhasal, hogy nem is bír a két órás játékidő alatt talpra állni.

Az egyik ilyen tényező maga a rendező, Timur Bekmambetov. A kazah direktor anno az Éjszakai őrséggel robbant be a köztudatba, aminek „hála” Hollywood is felfedezte magának, elvégre melyik stúdiónak nem kéne egy olyan filmes, aki fillérekből képes kihozni olyan látványvilágot, amihez egy Michael Bay kaliberű rendezőnek Magyarország éves GDP-jére lenne szüksége. Azt azonban a stúdiók nem vették figyelembe, hogy Bekmambetov rossz rendező (nagyon is), ami hosszú távon nem jelenthet megtérülő befektetést.

A kritika a CineStaron olvasható tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)