Hirdetés

Az előfizetőket is korlátozza a GeForce Now

|

Hiába fizet be valaki a Priority osztályba, ott sem garantált a 60 fps-es élmény.

Hirdetés

Egyre több versenyző jelenik meg a játékokat streamelő szolgáltatások piacán, akiknek olyan nagy nevekkel kell szembenézniük, mint az Xbox Cloud Gaming szolgáltatása vagy épp az Nvidia megoldása, a GeForce Now. Utóbbi már több mint 12 millió előfizetővel rendelkezik, továbbá ingyenesen is használható, emiatt nem csoda, hogy népszerű a szolgáltatás.

Hirdetés

Miközben épp a Guardians of the Galaxyval játszott, egy Reddit felhasználónak feltűnt, hogy a játéka 50 fps-re van beállítva, amit a felhasználók nem piszkálhatnak, így egyértelmű, hogy az Nvidia lőtte be erre az értékre a képfrissítési rátát. Fel is kereste supportot, ahol elárulták neki, hogy a fizetős, ún. Priority felhasználóknak sincs garantálva minden játékban a 60 fps.

Az Nvidia ezt Optimal Playable Settings-nek, azaz OPS-nek hívja. Eddig mindkét előfizetői csoportba tartozó játékosok szabadon babrálhattak a beállításaikkal, a cég új támogatói oldalán megjelent bejegyzés és alábbi táblázat viszont már arról ír, hogy a Priority, azaz az olcsóbbik előfizetői csoportba tartozóknak is lesznek játékok, amiket nem futtathatnak 60 képkockával másodpercenként.

A lista egyébként közel sem teljes, például a Marvel's Guardians of the Galaxy sem szerepel rajta, furcsaság továbbá, hogy például miért van 50 fps-re belőve a Dying Light, miközben az Outriders 55 fps-el futhat a GeForce Now gépein.

Könnyen elképzelhető, hogy az Nvidiát is a chiphiány okozta nehézségek kényszerítették a korlátozásokra, amiről még a cég vezetője is elmondta, egyelőre nem gondolja, hogy belátható időn belül megoldódna a helyzet. Ti igénybe veszitek rendszeresen valamilyen játékstream-szolgáltatást?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)