Hirdetés

Az Epic Games Store launchere miatt nőhetett meg sokaknál a processzor hőmérséklete

|

Egyes beszámolók szerint az Epic Games launchere elég kedvezőtlen hatással volt a CPU-ra.

Hirdetés

Eleinte rengetegen nem voltak kibékülve az Epic Games Store-ral, de a változtatásoknak és az ingyenes játékoknak köszönhetően sikerült jó néhány új felhasználót szereznie a PC-s platformnak. Persze jó eséllyel még most is akadnak olyanok, akik inkább messziről elkerülik az Epic boltját és launcherét, ráadásul nemrég felütötte a fejét egy probléma, ami még inkább eltántoríthatja a játékosokat.

Hirdetés

Az internetre felkerült beszámolók alapján többeknél is előfordult, hogy az Epic Games Store alaposan feltornázta a processzor kihasználtságát és hőmérsékletét, még akkor is, ha csak a háttérben futott. Egy Reddit-felhasználó posztja szerint a launcher kikapcsolása után a processzor hőmérséklete 50 fokról 37-re esett vissza, és más is 20 fokos hűlésről számolt be a bejegyzésnél.

A HotHardware csapata közben végzett is egy kísérletet, ami szintén azt mutatta, hogy az EGS launchere valóban alaposan megnövelte a CPU hőfokát és némileg a kihasználtságát is, miközben mindössze csak a háttérben futott a program.

Időközben már érkezett egy hotfix, ami ugyan nem egy teljes értékű javítás, de elvileg valamelyest enyhít a helyzeten, így mindenképp érdemes lehet az Epic Games Store launcerének legújabb verzióját telepíteni a gépre.

Ti tapasztaltatok hasonló jelenséget?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)