Hirdetés

Az Epic Games új platformja lehet a Roblox és a Dreams vetélytársa

|

A Core segítségével bárki készíthet Unreal Engine-nel hajtott játékokat, amit aztán közzétehet a platformon és akár még pénzt is kereshet vele.

Hirdetés

Az utóbbi évek egyik leginkább meghatározó trendje volt, hogy a játékfejlesztők igyekeztek egyre nagyobb teret adni a játékosok által készített tartalmaknak és ha megoldható, akkor akár kompenzálni is a szorgalmas rajongókat az erőfeszítéseikért.

Bizonyos platformok, mint pl. a Roblox és a Dreams ennél már tovább mennek és teljes játékok megalkotására adnak eszközöket a játékosok kezébe, az Epic Games pedig most ebben látta meg a következő nagy lehetőséget.

Hirdetés

Az Epic Games még tavaly jelentette be először a Core nevű platformot, amit ők egyszerűen az "ingyenes játékok multiverzumaként" jellemeznek és alapvetően ez így is van: a kliens letöltésével több ezer játékhoz férhetünk hozzá teljesen ingyen, amelyeket szinte kivétel nélkül a közösség alkotott meg.

A Core segítségével bárki csinálhat játékokat és még csak profinak sem kell lennünk, mivel a fejlesztők az Unreal Games eszköztárát becsomagolták egy jóval könnyebben megtanulható rendszerbe, ráadásul még egy rakás ingyenes assetet is adnak mellé, szóval 3D mágusnak sem kell lennie azoknak, akik szeretnének belekóstolni a játékfejlesztésbe.

A platform egyelőre még csak Early Access változatban érhető el, de bárki ingyenesen letöltheti az Epic Launcheren keresztül. Nektek hogy tetszik az ötlet? Van esélye rá, hogy erős konkurencia legyen a Robloxnak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)