Hirdetés

Az Epic nem tervezi elérhetővé tenni a Fortnite-ot Steam Deckken, jó okkal

|

Maga Tim Sweeney válaszolt a Steam Deck tulajdonosoknak, akik úgy tűnik, hogy nagyon szeretnének Fortnite-ozni az új handheld gépükön.

Hirdetés

A Valve hamarosan útnak indítja a Steam Deck szállítmányokat, de addig, amíg ez megtörténik a lelkes vásárlók a Twitteren töltik az idejüket, és a kedvenc játékaik kompatibilitása után érdeklődnek.

Azt már tudjuk, hogy a Steam felhozatalának egy jelentős része játszható lesz a gépen, köszönhetően a Linuxra ráhúzott Proton rétegnek. Ez ugyan papíron jól hangzik, de a Proton nem túl készséges, ha valamilyen Steamen kívüli keretrendszerről és anti-cheat megoldásokról van szó.

Itt jön képbe az Epic Games elnöke, Tim Sweeney.

Hirdetés

Sweeney a Twitteren válaszolt az aggódó rajongóknak, akiket leginkább az érdekelte, hogy az Easy Anti Cheat és a Fortnite futni fognak-e a Steam Decken. A válasz lehangoló volt, de legalább egyértelmű:

"Dolgozunk azon, hogy maximalizáljuk az EAC kompatibilitását, de a Fortnite nem lesz játszható a Steam Decken."

Az utóbbi kijelentés felpaprikázta a kedélyeket a Linux-gamerek körében. A pingvines tábor abban reménykedik, hogy mivel a Steam Deck alapvetően Linuxot futtat, ezért a játékipar nagyjai elkezdenek majd komolyan foglalkozni kedvenc operációs rendszerükkel, és minden játékukat futtathatóvá fogják majd tenni azon.

Sweeney kijelentése ezzel nyilván szembe megy, de alapvetően érthető okkal nem akarják Linuxra vinni a Fortnite-ot:

"Amikor egy olyan környezetről van szó, mint a Linux platform, ami támogatja az egyénileg megpiszkált kerneleket, akkor egy Fortnite méretű játéknál ez igenis félelmetes."

A /r/linux_gaming subredditen nyilván elindult az összeesküvés elméletek gyártása, de talán ebben most tényleg nincs több ennél. Mivel a Steam Deckre bárki telepíthet majd Windowst is, így ez a vita talán egy picit felesleges is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)