Hirdetés

Az eredeti GTA fejlesztőjét sem kerülték el a Rockstar szerzői jogi figyelmeztetései YouTube-on

|

A vállalat roppant szigorúan kezeli a termékeire vonatkozó szerzői jogokat, még a játékok fejlesztői esetében is.

Hirdetés

Rengeteg videós tartalmat kellett letörölnie a saját YouTube csatornájáról annak a játékfejlesztőnek, aki az eredeti első, 1997-ben megjelent Grand Theft Auto fejlesztésén is dolgozott. A játékot a DMA Design csapata készítette, amely azóta már Rockstar North Limitedként ismert, és vált kiemelkedően sikeressé a GTA franchise-zal.

A DMA egyik alapítója Mike Dailly több érdekes videós anyagot, közte prototípusokat is publikált a csatornáján, de a Rockstar jogi csapata kíméletlenül letiltatta ezeket - mint ahogy tette azt korábban több modderrel is.

Hirdetés

Dailly természetesen kiakadt, és Twitteren jelezte, hogy miért távolította el a videókat annak ellenére, hogy azokon a saját munkáit, közte két prototípus videót mutatott be. Csak azokat az anyagokat hagyta fent, amiket soha nem használtak a GTA-ban, mindössze inspirálták azt vagy hozzájárultak a sorozat fejlődéséhez.

Dailly egyébként rengeteg retro játékhoz kapcsolódó videót oszt meg YouTube-csatornáján, többek közt a Lemmingsről is, amely fejlesztéséért szintén ő felelt a DMA Design csapatával.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)