Hirdetés

Az EU 899 millió euróra bünteti a Microsoftot

|

Az Európai Bizottság újabb büntetést szabott ki a Microsoftra, mert nem tett eleget trösztellenes ítéletben kirótt kötelezettségeinek.

Hirdetés

Az Európai Unió legfelsőbb versenyügyi hatósága még 2004-ben 497 millió eurós bírságot rótt a redmondi cégre, mert az ítélet szerint visszaélt monopóliumával. Akkor kötelezték a Microsoftot, hogy tegye elérhetővé a Windows kommunikációs protokolljait, és adjon ki egy a beépített Media Player nélküli XP változatot is. 2006-ban ezt további 280,5 millióval fejelték meg, mert úgy találták, hogy a Microsoft nem tett eleget az eredeti határozatban hozott kötelezettségeinek. A mostani 899 millió euró ehhez az összeghez csapódik hozzá, így a teljes büntetési összeg már majdnem eléri az 1,7 milliárdot.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)