Hirdetés

Az isteni Monroe - Egy hét Marilynnel kritika

|

1956 őszén történt néhány fontos dolog a világban. Minket most természetesen az érdekel, hogy Marilyn Monroe Angliába utazott, hogy Sir Laurence Olivierrel leforgassa A herceg és a kóristalány című filmet.

Hirdetés

Ekkor volt harmadik rendezőasszisztens Colin Clark (Eddie Redmayne) a színész-rendező Olivier (Kenneth Branagh) mellett. Saját naplója alapján vettette később papírra memoárját, ami Monroeval (Michelle Williams) való románcát írja le az egyhetes forgatási periódus alatt.

Ugyan a filmen ott virít az „Igaz történet alapján” felirat, nem árt fenntartásokkal kezelni Clark megemlékezéseit, elvégre akkoriban mindenki Monroe lábai előtt hevert, ő volt minden férfi – különösen egy 23 éves lóti-futi – vágyálma. Azonban Michelle Williams ragyogó játékának hála a díva ismét visszatért a vászonra, hogy tekintetünket újból rászegezzük.

Lehet azon vitatkozni, hogy Monroe színésznő volt inkább vagy sztárjelenség, de kétségtelen, hogy az idén 50 éve elhunyt híresség mind a mai napig a popkultúra szerves részét képezi, ez pedig hatalmas terhet jelent bárki számára, aki a bőrébe bújik. Williams azonban, ha nem is maradéktalanul, de ügyesen megoldja a feladatát, és sikerül megidéznie a díva érzelmi viharokban sem szűkölködő életének egy apró szeletét.

A cikk folytatása a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)