Hirdetés

Az It Takes Two fejlesztői meghajoltak a Take-Two akarata előtt

|

Elvileg nem ért még véget az ügy, de a Hazelight Studios lemondott a védjegyről.

Hirdetés

Az már eddig is elég nyilvánvaló volt, hogy a Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive nem kedveli, ha a modderek túl komolyan belenyúlnak valamelyik játékába, így az utóbbi időszakban elég keményen nekiment ezeknek a rajongóknak. Nem olyan régen viszont egy még ellenszenvesebb praktikára derült fény, ugyanis a vállalat már hozzá, illetve játékaihoz köthető, de alapvetően teljesen hétköznapi szavak használatát is szeretné kisajátítani.

Hirdetés

A célbavettek között több kisvállalkozás található, amelyek felhasználták a "rockstar" nevet, de a kiadó megkereste például a Starrocks brandet birtokló kínai vállalatot, és a Max Fayne ruhamárka sem tetszett túlzottan neki. Egy ideig úgy tűnhetett, hogy nem lett túl sok következménye a Take-Two jogi lépéseinek, de időközben kiderült, hogy volt olyan, aki harc helyett inkább engedett a nyomásnak, hiszen például a kottákkal foglalkozó Think Like A Rockstar letett a védjegyéről.

Sajnos úgy tűnik, hogy a Josef Fares által vezetett Hazelight Studios sem akar jogi csatába keveredni, ugyanis kiderült, hogy ők is lemondtak az It Takes Two védjegyről. A stúdió egyik, a Eurogamernek nyilatkozó képviselője nem árulhatott el részleteket, mivel folyamatban lévő ügyről van szó, de a csapat reméli, hogy sikerül megoldani a helyzetet. Így azt sem tudni, mi lesz a játék sorsa, hiszen előfordulhat, hogy át kell nevezni, és az esetleges folytatás is más néven jelenhet már meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Szerencsére azért van jó hírünk is, mivel egy floridai szolgáltató, a baltadobálást népszerűsítő Rockstar Axe Throwing nem hagyja magát, és igyekszik megtartani a védjegyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)