Hirdetés

Az NPC-k viselkedését megreformáló szabadalmat védett le a Rockstar, nem nehéz a GTA 6-ra asszociálni ebből

|

Minden eddiginél okosabban és életszerűbben vezető NPC-ket ígér a Grand Theft Auto széria fejlesztőinek új szabadalma.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077-et sokan teljesen jogosan a játékban használt mesterséges intelligencia miatt ekézik, a Night Cityben a volán mögé ülő NPC-k például annyira életképtelenek, hogy ha megálunk előttünk saját kocsinkkal, akkor az idők végezetéig egyhelyben fognak strázsálni, fel sem merül bennük, hogy esetleg kikerüljenek minket. A Grand Theft Auto játékokban persze nem ez a helyzet, már a GTA V sofőrjei is meglehetősen életszerűen reagáltak arra, hogy elálltuk az útjukat, vagy épp fegyvert fogtunk rájuk.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Grand Theft Auto 6 még ehhez képest is szintet léphet. A Rockstar, és annak anyacége, a Take-Two ugyanis 2019 elején benyújtott az illetékes hatóságoknak egy NPC MI-t érintő szabadalmat. Ezt 2020 októberében el is fogadták, de egy szemfüles redditező csak a napokban vette észre

Hirdetés

A szóban forgó szabadalom a "System And Method For Virtual Navigation In A Gaming Environment" nevet kapta, és konyhanyelvre lefordítva egy olyan felhőalapú megoldásról van szó, ami kikerülve a hardveres és szoftveres limitációkat, külső erőforrások segítségével biztosítja a lehető legélethűbb NPC viselkedést. A technológiának köszönhetően az NPC-k autóvezetés közben az aktuális helyzetnek megfelelő sebességgel vezetnek, külön szabályozható a reakcióidejük, a gyorsulásuk vagy akár az is, milyen gyorsan taposnak bele a fékbe. 

Persze a szabadalom egyáltalán nem említi a GTA szériát, szóval a csak egy (egyébként kézenfekvő) feltételezés, hogy mindezt a következő GTA-ban látjuk majd működés közben. Mindenesetre ha konkrét játékról nincs is szó az iratokban, arra azért kitér a szabadalom, hogy a technológiát egy online multiplayer játékhoz tervezték meg - ez lehet simán a következő GTA online játékmódja, de azt sem lehet kizárni, hogy a jelenleg is működő GTA Online-t szeretnék így fejleszteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)