Hirdetés

Az Oblivion új speedrun rekordere szűk egy másodpercet javított az előző, 3 perc alatti csúcson

|

Alig kell két és fél percnél több idő a leggyorsabb speedrunnereknek, hogy a The Elder Scrolls IV: Oblivion végére érjenek.

Hirdetés

A játékosok többsége pont azért kedveli a Bethesda szerepjátékait, mert rengeteg szórakoztató tartalmat találnak bennük, a The Elder Scrolls IV: Oblivion végigjátszása például átlagban 28 óráig tart azoknak is, akik kizárólag a fő küldetésszálra koncentrálnak. Persze a speedrunnerek azon dolgoznak a játék megjelenése óta, hogy ezt az időt minél jobban lerövidítsék, ebben pedig nemrég új rekord született.

Hirdetés

A 2006-ban megjelent RPG-t még mindig aktívan nyüstölik a gyors végigjátszásra törekvő gamerek, így a speedrun.com toplistája szerint a nyolc leggyorsabb idő az utóbbi egy évben született. Az új rekordot tartó játékos az oldalon Karsto, a YouTube-on pedig Depardim néven szerepel, és az előző - egyébként szintén csak egy hetes - csúcsot 99 századmásodperccel döntötte meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Oblivion jelenleg leggyorsabb végigjátszását a lenti videón láthatjátok, de a videó nagy részét a különböző glitchek aktiválása teszi ki, amiknek köszönhetően a speedrunner a játék egészen hosszú részeit ugorja át, illetve egy másik mentésben használt karakterére cseréli teljesen friss kalandorát, szintén egy programhibát kihasználva.

Így a tiszta játékidő (a töltőképernyőkön töltött idő kivonásával) két perc, harminchárom másodperc és száznyolcvan ezredmásodperc volt, aminél gyorsabban még senkinek nem sikerült kiviteleznie ezt a trükköt. Depardim egyébként azokra is gondolt, akik kevésbé élvezik az effajta speedrunokat, így a kommentek között megosztotta annak a végigjátszásának a felvételét is, amiben nem hagyja el a pályát. Ez a videó kiválóan példázza, hogy ez a trükk mennyire fontos, hiszen ez a végigjátszás majdnem tízszer annyi ideig, huszonhárom percig és egy másodpercig tartott neki.

A speedrunok kedvelőit egyébként elkényeztetik manapság, az elmúlt bő egy hónap Assassin's Creed, és Pokémon rekordjai mellett ma kezdődik az Awesome Games Done Quick téli kiadása is, ahol egy hétig láthatunk gyors és rendkívül szórakoztató végigjátszásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)