Hirdetés

Az Oscar-díjas Szabó István filmje - Az ajtó kritika

|

Szabó István legújabb filmjét egy világhírű magyar regényből készítette. Az Oscar-díjas rendező két tehetséges színésznőt kért fel.

Hirdetés

A brit Helen Mirren házvezetőnőként jelenik meg, az írónő szerepében pedig a német Martina Gedeck látható.

Szabó István filmjei mindig a hatalom és az ember viszonyát próbálják feltárni. Az emberi sorsok nyomon követése egyfajta védjegyévé vált a Mephisto-val Oscar-díjat nyert rendezőnek. Előző munkája Móricz Zsigmond regényéből készült. Akkor a Rokonok került feldolgozásra, de sajnos modorosra sikerült, nem tudtuk elképzelni a történet szerinti korszakot.

A színészek játéka is túlságosan mesterkélt lett. A kevesebb több lett volna.  Most Szabó Magda azonos című regényét választotta. Az ajtóval sokkal jobban jártunk, mert Szabó többször megcsillant abból a tehetségből, ami őt világhírűvé tette például a Mephisto, majd később A napfény íze című filmekben.

A valóban rendkívüli filmről tovább olvashatod a fenti, remek kritikát, ha a CineStar honlapján folytatod.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)