Hirdetés

Az Overwatch 2 miatt ismét egymásnak ugrottak a PC-sek és a konzolosok

|

Most, hogy a Blizzard eggyel közelebb került a cross-platformos összeborulás utópiájához, régi viták újultak meg a közösségben.

Hirdetés

Amikor tavaly a Blizzard végre beépítette a platformok közötti játék lehetőségét az Overwatchba, akkor hozott néhány döntést, ami nem volt kifejezetten népszerű. A konzolos játékosok csak és kizárólag akkor kerülhetnek egy meccsbe PC-s társaikkal, ha csatlakoznak egy csapathoz, akiknek legalább egy része PC-n játszik. Ilyenkor nincs lehetőség arra, hogy kompetitív módokban mérkőzzünk meg, vagy hogy használhassuk a konzolokon fontos célzásrásegítést.

Az Overwatch 2 csak tovább eszkalálta a dolgot azzal, hogy ingyenes játszhatósága és teljes cross-progression támogatása miatt egyre többen mozognak a konzolos és PC-s verziók között (én például Switchen bohóckodtam a teszt elkészítése alatt). A játék népszerűsége és könnyű átjárhatósága miatt fellángolt a régi vita a célzásrásegítés kikapcsolása miatt.

Hirdetés

Sokan érvelnek amellett, hogy a rásegítés maradhatna, hiszen a kompetitív részleg egyébként is el van zárva a cross-play partik során, és a PC-s játékosok így is mindig előnyben lesznek, köszönhetően a rengeteg beállítási lehetőségnek, jobb irányítási megoldásoknak és magasabb framerate-nek. Az Overwatchban ráadásul a rásegítés jóval gyengédebb, mint az Apex Legends vagy a Call of Duty esetében.

Hozzátartozik a vitához, hogy az Overwatch egyébként is egy fura játék, amikor célzásról beszélgetünk. Vannak karakterek, akiknek nem kell célozniuk egyáltalán, és vannak karakterek, akiknek lövedékeit elég csak úgy nagyjából az ellenfél irányába küldenünk. Ettől függetlenül a vita továbbra is pörög fórumokon és Redditen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nektek mi a véleményetek? Jól döntött a Blizzard vagy inkább rakják vissza a rásegítést cross-playben is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)