Hirdetés

Az új konzolgeneráción támasztja fel legendás sportjátékat az EA

|

A cég egy évek óta hanyagolt műfajhoz tér vissza, de erős konkurenciával kell majd szembenéznie.

Hirdetés

A sportos címek régi motorosai jól tudják, hogy a PGA Tour golfbajnokság hivatalos játékait 25 éven át az EA Sports adta ki, ám a Tiger Woods-szal való 2013-as szerződésbontás után a kiadó nem folytatta sokáig a licencelt szériát, az utolsó epizód a 2015-ös Rory McIlroy PGA Tour volt.

A stafétát az NBA2K-sorozattal bankot robbantó 2K Sports vette át, a kiadó PGA Tour 2K néven saját franchise-t hozott létre, amelyhez felvásárolta a golfjátékokban nem éppen zöldfülű HB Studiost, továbbá Tiger Woods leigazolását is meglépték, tíz évre szóló szerződést kötöttek a sportág élő legendájával. Ilyen előzmények után jelentette be az EA Sports hétfőn, hogy több év kihagyás után visszatér a golfpályákhoz, méghozzá egy hivatalosan licencelt,  next-genre fejlesztett játékkal.

Hirdetés

Az EA Sports PGA Tourról a következő hetekben több információt is megosztanak majd, de néhány részletet már most is tudunk. A játékot a floridai Tiburonban működő EA Sports-csapat fejleszti Frostbite motorral, karriermódja pedig meg nem nevezett sztárok és legendás helyszínek mellett a The Players Championship és a FedExCup Playoff eseményeit is tartalmazni fogja.

Az EA azt ígéri, hogy a feltámasztott széria a lehető legtöbbet hozza majd ki a next-gen technológiából, "lélegzetelállítóan magával ragadó" környezettel és dinamikus játékmenettel. A nagy visszatérés kapcsán Cam Weber, az EA Sports főnöke sem mulasztotta el kifejezni lelkesedését:

"Az EA Sport és a PGA Tour a legemlékezetesebb golfjáték-élményeket hozta létre együtt, s nem is lehetnénk izgatottabbak a sport portfóliónk új next-gen címmel való bővítése miatt. Szenvedélyes golfrajongókból álló csaptunk aprólékosan alkotja újra a világ legnépszerűbb helyszíneit, mint például a Pebble Beach, s alig várjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk a rajongók számára, hogy versenyezhessenek a legismertebb PGA Tour pályákon és megnyerhessék a FedExCup-ot.

Mindent összevetve tehát éles verseny várható a virtuális golf világában, hiszen ezzel két nagy cég is harcba száll a vásárlók kegyeiért, ami izgalmas jövőt ígér a műfaj rajongóinak.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)