Hirdetés

Az Uncharted 4: A Thief's End sztoriját teljesen újraírták Amy Hennig távozása után

|

Legalábbis a Nathan Drake-et megszólaltató Nolan North szerint ez történt.

Hirdetés

Azért jó hallgatni a fejlesztők vagy a munkálatokban résztvevők sztorizgatásait, mert ezeknek köszönhetően mindig kiderülnek olyan részletek, amiket korábban nem ismertünk. Ezúttal az ismert szinkronszínész, Nolan North a Couch Soup podcast vendégeként mesélt az Uncharted 4: A Thief's End című videojátékról, ami az Uncharted franchise csúcspontja és a Naughty Dog egyik legsikeresebbje is. Bár csak hat éve jelent meg, már most kultikusnak számít a játék, de akár másképp is alakulhatott volna a történelem, ha például Amy Hennig marad a stúdiónál. 

Hirdetés

Henniget valószínűleg keveseknek kell bemutatni: miután megfordult olyan vállalatoknál, mint az Electronic Arts, a Crystal Dynamics és az Eidos Interactive, az író és kreatív rendező segített a Naughty Dognak megalkotni az Uncharted játékokat. Legutolsó befejezett munkája az Uncharted 3: Drake's Deception volt a csapatnál, aztán miután elkezdtek dolgozni az Uncharted 4: A Thief's Enden, Hennig kikerült a képből, és csatlakozott a Visceral Games-hez, hogy egy Star Wars projekten dolgozzon. North a podcastben mesélt róla, hogy mi történt a háttérben: 

"Amy Henniggel körülbelül hét hónapig forgattuk az Uncharted 4-et. Már javában benne voltunk a játékban. Őt pedig elbocsátották a Naughty Dogtól, és megszabadultak mindentől, amit csináltunk."

North szerint ezt követően a Naughty Dognak muszáj volt az egészet újraírnia, a színészeket újracastingolnia. Az eredeti szereposztásban Graham McTavish (aki Cuttert játszotta az Uncharted 3-ban) hatalmas szerepet kapott volna, Todd Stashwicket Nathan Drake testvérének, Samnek nyerték meg, Alan Tudykot pedig Rafe szerepére foglalták le. Persze azóta már tudjuk, hogy Stashwick helyére Troy Baker került, Tudykot pedig Warren Kole váltotta, valamint bekerült Laura Bailey is Nadine-ként. North azonban kihangsúlyozta, hogy az ő részéről nincs harag: 

"Ilyen az üzlet. Ez megtörténik a filmekben és a televízióban is, én csak örültem, hogy nem dobták ki az egészet, és nem mondták azt, hogy ennyi volt."

Akkoriban az amerikai IGN megbízható, stúdióközeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Amy távozása nem feltétlenül csak a saját döntése volt, hanem a Naughty Dog kreatív vezetői, Neil Druckmann és Bruce Straley "kényszerítették" távozásra, amit az érintettek egy későbbi közleményben igyekeztek cáfolni. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Bárhogy is volt, Hennig még mindig a szakmában dolgozik, sőt: nemrég jelentette be a Lucasfilm Games, hogy egy új Star Wars-játékot rendelt meg a Skydance Médiától, amit nem más vezet, mint Amy, és állítólag ez annak a projektnek a szellemiségét viszi majd tovább, amin még a Visceralnál dolgozott a fejlesztő Ragtag kódnév alatt. Afféle Star Warsba oltott Uncharted lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)