Hirdetés

Az USA légiereje 2200 PS3-at vásárol

|

S itt most nem arról van szó, hogy a pilóták ráérő idejükben Uncharted 2-t fognak nyomni...

Hirdetés

Az USA légiereje ugyanis egy kutatási célokra használatos szuperszámítógépet szeretne építeni - erre kell a 2200 (kétezer kétszáz) darab PlayStation 3.

A gépeket az Air Force Research Laboratory informatikai igazgatóságán fogják használni, amely New York államban található, és ahol már eddig is működött egy 336 PS3-ból álló rendszer.

Az új szuperszámítógépet "különböző felhasználások megfelelő tesztelésére" használják majd, ehhez egyrészt saját, másrészt pedig kereskedelmileg előállított szoftvereszközöket használnak majd.

Ahhoz, hogy el tudjuk képzelni, mire lehet ilyen rendszereket használni egy példa - a légierő olyan módszereket tesztelt a PS3-as szuperszámítógép segítségével, amely több radarképet volt képes összedolgozni nagyobb felbontású kompozit képbe (ennek van szép angol neve, ami "synthetic aperture radar image formation". emellett nagyon  nagy felbontású videók feldolgozására és neuromorfikus számítási feladatok végrehajtására használták, amely olyan számítógépek építésére szolgál, amelyeknek agyszerű funkcionalítása van.

A PlayStation 3 Cell procija egyébként más szuperszámítógépekben is megtalálható, például a világ jelenleg második leggyorsabb gépében, a los Alamos National Laboratoryban található IBM Roadrunnerben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)