Hirdetés

Az utolsó pillanatban elhalasztották az új Prince of Persia játék megjelenését, túl erős a konkurencia

|

A Ubisoft úgy ítélte meg, nem alkalmasak a körülmények a The Rogue Prince of Persia rajtjához.

Hirdetés

Nincs épp irigylésreméltó helyzetben most az évtizedes szendergéséből feltámasztott Prince of Persia franchise, ugyanis a három új projektjéből mindegyik valamilyen akadályba ütközött, vagy csalódást okozott. A legnagyobb érdeklődést kiváltó Prince of Persia: The Sands of Time remake bemutatója például annyira borzalmasra sikerült, hogy előbb elhalasztották, majd miután az sem segített, lecserélték a fejlesztőcsapatot, és lényegében újrakezdték az egészet.

De nem csupán a jelenleg a Ubisoft Montréalnál formálódó nagyszabású kalanddal készült a kiadó, hanem kisebb lélegzetű spin-offokkal is, melyek közül az akció-platformerek és a metroidvaniák világába kiránduló, és ezzel voltaképp a széria gyökereihez visszatérő Prince of Persia: The Lost Crown már januárban megjelent. A lelkendező kritikákat (mi is szerettük) azonban nem követték fennen szárnyaló eladások, így elég valószínűtlen, hogy a cégvezetés sikerként könyvelje el.

Hirdetés

És ezzel megérkeztünk a harmadik projekthez, a The Rogue Prince of Persiához, amely - mint arról a címe is árulkodik - a roguelike műfaj kedvelőit veszi célba. Eredetileg úgy volt, hogy a Dead Cellsen edződött Evil Empire alkotása május 14-én rajtol el korai hozzáférésben a Steamen, ám ezt kevéssel előtte lefújták, ugyanis a stúdió terveit keresztülhúzta a Hades II váratlan megjelenése.

A fejlesztők egy tréfás hangvételű posztban megjegyezték, hogy most mindenki a Supergiant Games játékát nyúzza, őket is beleértve, ezért időt akarnak adni a műfaj kedvelőinek, hogy kiélvezhessék a görög mitológia alvilágában rájuk váró megpróbáltatásokat, a nagy riválisnak pedig előnyt, mielőtt a nyomába erednének.

Mindemellett természetesen tisztában vannak azzal, hogy csak önmaguknak ártanának, ha ráindítanák a The Rogue Prince of Persiát az év egyik legjobban várt játékára, ezért várnak egy kicsit, és később - de még májusban - küldik csak ringbe alkotásukat. Az új dátumot hétfőn osztják meg velünk, a plusz időt pedig a játék csiszolgatására fogják fordítani.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)