Hirdetés

Az Xbox App segít eldönteni, hogy elég erős-e a PC-nk a kiszemelt játékhoz

|

Beépített gépigény-ellenőrzővel bővült az Xbox programja.

Hirdetés

Hasznos kis program a PC-re elérhető Xbox App, amelyen keresztül megtalálhatjuk a Microsoft Store-ban vásárolt játékainkat, és persze itt rejtőzik a Game Pass kínálata, illetve vannak egyéb funkciói is. Alapvetően egy könnyen használható, jól átlátható platformról van szó, amelyet a Microsoft egy olyan extra tulajdonsággal vértezett felkészített, ami várhatóan sokaknak segít majd eldönteni azt, hogy egyáltalán érdemes-e letölteniük egy-egy játékot.

Hirdetés

Egy frissítésnek hála az Xbox App már azt is megsaccolja, hogy megbirkózik-e majd a gépünk a letölteni kívánt alkotással. A Game Performance Fit Indicator nevű apróság a játékok oldalán jelenik meg, és tájékoztat minket arról, hogy várhatóan miként szuperál majd a cím a saját masinánkon. A kiértékeléshez figyelembe veszi azt, hogy az adott alkotás korábban hogyan teljesített más, a miénkhez hasonló összeállítású PC-ken. A funkció elvileg már elérhető a felhasználók egy részénél, de azért arra felhívta a figyelmet a Microsoft, hogy lehet olyan játék, amelynél nem érhető el ez a jelzés.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Természetesen ez csak egy ajánlás, amit nem muszáj figyelembe vennünk, még ha kétségtelenül hasznos is. Azt továbbra sem akadályozza meg senki, hogy akkor is telepítsük a legnagyobb gépigényű játékokat, ha azokat csak fájdalmas kompromisszumok árán képes mozgásra sarkallni a számítógépünk. A legrosszabb, ami történhet, hogy belátjuk, az Xbox alkalmazásnak volt igaza.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)