Hirdetés

Az Xbox egyik nagyon várt szerepjátéka csak jövőre jelenhet meg

|

2023-at egyértelműen a Starfield fogja uralni az Xboxnál, ez pedig áldozatokkal járhat.

Hirdetés

Nincs egyszerű helyzetben a Microsoft. Egyrészt ott van az Activision-Blizzard biznisz, amelyet sokan próbálnak elgáncsolni, másrészt ott az Xbox, amely egy nem túl erős évet tudhat maga mögött és az év végén is csalódást okozott a kíváncsi rajongóknak. Egy kis szerencsével azonban már a nyáron lezárulhat az Activision-Blizzard bekebelezése és ha sikerül tartani a terveket, akkor a 2023-ra tervezett játékfelhozatalt elnézve ezen a területen sem lesz oka szégyenkeznie Phil Spenceréknek. 

Az Xbox idei egyik legnagyobb dobása az alájuk tartozó Bethesda kiadásában és fejlesztésében megjelenő sci-fi akció-szerepjáték, a Starfield lesz, emiatt viszont jó eséllyel a vállalat arrébb fog tolni minden más nagyobb RPG-t, hogy azok ne vonják el egymásról a figyelmet. 

Hirdetés

Márpedig a műfajban járatos Obsidian Entertainmentnél legalább kettő ilyen is készül: az egyik a 2019-es The Outer Worlds folytatása, a másik pedig a Pillars of Eternity világában, Eorában játszódó Avowed. A fejlesztőcsapat egyelőre még nem villantott gameplay-t belőle, és az Xbox idei kínálatát boncolgató cikkünkben magunk is arra tippeltünk, hogy átcsúszik 2024-re a játék. 

Egy új jelentés szerint pedig pontosan ez fog történni: az Xbox-szivárogtató eXtas1s szerint a PC-re és Xbox Series X/S-re készülő, és már 2020-ban bejelentett Avowed várhatóan 2024 második negyedévében jelenhet meg, vagyis valamikor április és június között. Fontos megjegyezni, hogy a bennfentes forrásai alapján ez csak egy kitűzött cél, vagyis nincs kőbe vésve, és az is lehet, hogy nem pontos vagy ha az is, bármikor változhat, későbbre és előbbre is kerülhet az időintervallum, különösképp a most bejelentett tömeges elbocsátások következtében.

A pletykát sem az Xbox, sem az Obsidian nem kommentálta, de tekintve, hogy idejét sem tudjuk már, mikor hallottunk utoljára hivatalos információt az időközben állítólag Unreal Engine 5-re váltott projektről, ildomos lenne az érintettek részéről, ha elkezdenék a kommunikációt. Az Xbox január 25-re tervezett digitális eseménye például tökéletes alkalom lenne erre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)