Hirdetés

Az Xbox Series S-en is lehetővé tenné a lemezes játékok használatát a Microsoft szabadalma

|

Más eszközökön keresztül igazolhatnánk egy játék birtoklását a redmondiak által felvázolt eljárással.

Hirdetés

A kilencedik konzolgenerációban a Microsoft és a Sony is előállt egy-egy masinával, melyekből hiányzik a lemezolvasó, cserébe viszont olcsóbban mérik őket, mint a korongok használatára szolgáló egységgel felszerelt társaikat.

A GameRant azonban nemrég kiszúrt egy szabadalmat, amivel a redmondiak lehetővé tehetnék, hogy az egyébként hardveres szempontból is gyengébb Xbox Series S tulajdonosai is igazolhassák egy lemezes játék birtoklásának tényét.

Hirdetés

Az alábbi ábrán látható megoldásnak hála külsős eszközökkel, például egy laptoppal vagy másik konzollal beolvasott játékról is tudathatnánk a Microsoft Store szervereivel, hogy a miénk, utána pedig letölthetnénk a gépre az adott cím digitális változatát.

Másolásvédelmi okokból persze valószínűleg nem kapnánk önállóan használható digitális példányt a fizikai játékból, de a mostani helyzethez képest még úgy is üdvözlendő lenne a lehetőség, ha minden indításkor le kellene zongoráznunk a hitelesítési folyamatot.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az ötlet levédetése még messze nem garantálja a megvalósítást. Akárhogy is alakuljon a dolog, már a puszta felvetés is jelzi, hogy nagy utat tettünk meg az Xbox One rajtját előkészítő kampány óta, amikor a redmondiak még a használt játékok csereberéje elé is akadályt akartak gördíteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)