Hirdetés

Az Xbox Series X kezelőfelülete kap egy sokak által várt fejlesztést

|

A Microsoft újgenerációs konzolja végre nem csak a játékokban mutatja meg szépségét.

Hirdetés

Sok előnye van annak, ha valaki részt vesz az Xbox Insider programban, például elsők között tesztelheti a legújabb funkciókat, próbálgathatja a konzol innovációit (legutóbb az Xbox alkalmazásban futtatható Xbox Cloud Gaming vált elérhetővé a résztvevők számára). Mától az Alpha Skip-Ahead kör tesztelhet egy régóta várt fejlesztést, amit a Series X tulajok nagyon fognak értékelni a megérkezésekor. 

A legújabb Xbox Wire bejegyzés szerint ugyanis a tesztelőknek már lehetőségük van 4K felbontásra emelni az Xbox Series X kezelőfelületét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a dashboard minden része magasabb natív felbontásban jelenik meg a jobb élesség és a szöveg olvashatósága érdekében.

Hirdetés

Jelenleg 1080p-t tud a felhasználói felület (szemben a PS5 4K-s vizuális élményével), a rendszerfrissítés élesedése után viszont már 3840 × 2160-as felbontásban parádézik majd (valódi célját nyilván a 4K-s tévéken éri el, azért a Full HD-n is érezhető lesz a különbség). Persze vannak még kérdőjelek: a Microsoft sem a HDR-támogatásról, sem az Xbox Series S kezelőfelületéről nem tett említést, ezek tisztázása még várat magára. 

Az Xbox Series X dashboardjának 4K-s frissítése valamikor a közeljövőben élesedhet. Szerintetek fontos lépés ez, vagy teljesen mindegy a menürendszer megjelenítése?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)