Hirdetés

Az Xbox Studios fejese az emberi tesztelők lecseréléséről álmodozik

|

Matt Booty iszonyú kényes témába tenyerelt bele a PAX Westen.

Hirdetés

Korábban természetesen mi is beszámoltunk róla, hogy a Raven Software tesztelői saját szakszervezetet alapítottak, amelynek a stúdiót birtokló Activision Blizzard vezetősége minden eszközzel igyekezett keresztbe tenni. Az anyacéget felvásárolni készülő Microsoft ugyanakkor sietve leszögezte, hogy az ő irányításuk alatt nem lesz akadálya az érdekképviseleti tömörülések létrehozásának.

Az Xbox Game Studios fejese, Matt Booty azonban a napokban megrendezett PAX Westen egy olyan elszólást engedett meg magának, ami miatt joggal aggódhat a munkáját féltő tesztelői közösség.

Hirdetés

Booty ugyanis a rendezvény során nemcsak azt árulta el, hogy már szívesen látná az új Fable-t, hanem azt is, hogy a mesterséges intelligencia segítségével szabadulna meg a hús-vér tesztelőktől.

"Az én álmom - mostanában rengeteg dolog történik a mesterséges intelligenciával és a gépi tanulással, és az emberek már MI-t használnak arra, hogy képeket generáljanak. Mindig azt mondom, amikor összefutok a mesterséges intelligenciával foglalkozó emberekkel: 'Segítsetek kitalálni, hogyan használhatnék egy MI-vel működő robotot egy játék teszteléséhez'. Mert nagyon szeretném, ha egy játék 10 ezer példányát tudnám elindítani a felhőben, bevetnék egy MI-robotot, hogy egész éjjel teszteljen, majd reggelre kapnánk egy jelentést. Ez teljesen átformálná az iparágat."

- tárta fel Booty, aki szerint a játékfejlesztés bizonyos munkafolyamatainak hatékonysága elmarad a tartalomkészítésben elért tempótól, az egyik ilyen pedig a tesztelés. A vezető ezzel darázsfészekbe nyúlt, hiszen a Raven Software-ügy és az Activision-felvásárlás fényében nem túl szerencsés az emberi tesztelők helyettesítéséről beszélni, akik egyébként rendszerint alaposan megszenvedik a hírhedt játékipari túlórázásokat, a programozók fizetésének töredékéért.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az ugyanakkor nem kizárt, hogy sok más területhez hasonlóan előbb-utóbb a játékok tesztelésében is kap majd valamiféle szerepet a mesterséges intelligencia, Booty megszólalása alapján pedig még az is elképzelhető, hogy az Xbox Game Studios és a mögötte álló Microsoft pénzt is áldozna egy ilyen célú fejlesztésre.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)