Hirdetés

Azonnal változtasd meg a Gmail jelszavadat!

|

15 ezer magyar felhasználó jelszava került ki nemrég az internetre egy lista formájában. Amint teheted, változtasd meg a sajátodat!

Hirdetés

Az Origo értesülései szerint egy észt fájlmegosztó oldalon tűnt fel 15 ezer magyar Gmail fiók jelszava, a hozzájuk tartozó felhasználói nevekkel együtt. Már kipróbáltak pár találomra kiválasztott párost és mind működtek. Az adatok a jelek szerint a Budapest Sportiroda (BSI) rendszeréből származnak.

Ha te is rendelkezel Gmail fiókkal, akkor ahogy ezeket a sorokat olvasod, egyből változtasd meg a jelszavadat. Jobb a biztonság, és most különösen nagy esély van rá, hogy illetéktelen kezekbe kerülhetnek az adataid. Az észt oldalon a kommentek között már olvasható, hogy egyesek különféle prémium előfizetéseknél (például Spotify) is kipróbálták a listán található felhasználóneveket és jelszavakat. Ezért is hangsúlyozzák olyan sok helyen, hogy használjunk különböző jelszót minden egyes oldalon. Így ha esetleg más oldalon is ugyanazt a jelszót használod mint a Gmailen, akkor inkább ott is válassz ki egy újat.

A legfrissebb hírek szerint az ázsiai IP-címmel rendelkező támadók a Budapest Sportiroda oldalát törték fel és innen származnak a jelszavak. Az itt használt jelszavak túlnyomó többsége pedig megegyezett a tulajdonosok gmailes jelszavával. Az iroda szerint bankkártya- és fizetési információkat nem tárolnak, ezért attól nem kell tartani, hogy banki adataink illetéktelen kezekbe kerültek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)