Hirdetés

Azt hitted, csak a Call of Duty lesz majd óriási a következő generációban?

|

Nem csak a Black Ops Cold War telepítése előtt kell majd átgondolnunk, mit szeretnénk megtartani és mit kell törölnünk.

Hirdetés

Itt, a GSO hasábjain már szeptemberben megjelent egy figyelmeztető jellegű írás annak kapcsán, hogy az újgenerációs konzolok high-tech tárhelye ugyan papíron jól hangzik, a gyakorlatban viszont elég drága lesz, ha ki szeretnénk használni a technológiát. Az Xbox Series X megjelenése előtt csupán napokkal pedig az akkori félelmek beigazolódni látszanak, ezúttal az NBA 2K21 felturbózott változatának tárhelyigényén borzhadhatunk el.

Hirdetés

Egy Reddit-felhasználó lőtt egy képet a letöltésre váró játék információs oldaláról, amiből kiderült, hogy a népszerű korsaras franchise legújabb darabja is száz gigabyte fölé kúszott, egész pontosan 121,7 GB-t igényel majd a gépünkön. Ugyan arra számíthatunk már most, hogy a nagy felbontású grafikai elemek sok játék méretét megdobják majd (így jártunk például az új CoD esetében), szerencsére nem minden esetben ilyen rossz a helyzet, ahogy a napokban kiderült, az Assassin's Creed Valhalla például mindössze egy gigabyte-ot hízott a generációs előrelépés kapcsán.

A különböző konzolok esetében különböző hatékonysággal kompenzálhatjuk majd az SSD-nk szűkösségéért, PS5-ön például egyelőre nem bővíthetjük az elérhető gyors tárhely méretét, az Xbox Series S még kisebb háttértárolóján viszont szerencsére az 1440p-re optimalizált játékok kisebb helyet foglalnak majd, mint a 4K-ra gyúró konzolokon.

Ti mekkora problémának látjátok jelenleg a szabad tárhellyel való zsonglőrködést?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)