Hirdetés

Azt hitted, hogy a Microsoft Flight Simulator 2024 játék lesz? A fejlesztők szerint tévedsz!

|

A Summer Game Festen leleplezett címben egy pilóta életébe kapunk betekintést.

Hirdetés

A Summer Game Fest részeként megtartott Xbox Games Showcase során került bejelentésre a Microsoft Flight Simulator 2024, amelynek képében az Asobo Studio a Microsoft Flight Simulator alapjaira építkezve egy olyan alkotást húznak fel, amiben különféle légi járművekkel végezhető munkákat vállalhatunk el. Építkezésben segédkezhetünk, léghajózhatunk, helikoptert vezethetünk és sportrepülés sem marad ki, szóval bőven lesz mit csinálni benne. 

A játékosok fejében azonban némi zavar keletkezett a trailer láttán, hiszen sokan nem tudták eldönteni, hogy most egy kiegészítőről vagy egy teljesen új játékról van-e szó, az Asobo Studiónak ezért a múlt héten Texasban megtartott FlightSimExpón tiszta vizet öntött a pohárba. 

Hirdetés

Jorg Neumann - aki a Microsoft Flight Simulator fejlesztéséért felel - elmondta, hogy az Xbox műsorban bemutatott előzetes papírvékony volt, de mivel sok tízmillió ember nézi az ilyen showkat, jót tesz nekik, hogy ilyen helyeken megjelenhetnek. Neumann aztán rátért arra, hogy mi is pontosan az a Microsoft Flight Simulator 2024: 

"Néhányan megkérdezték, hogy 'Mi a fene ez, csak egy bővítmény vagy valami ilyesmi?' Nem, nem, nem, nem. Ez a repülésszimulátorok történetének eddigi legnagyobb vállalkozása. Semmi kétség."

A fejlesztő elmondta, hogy a statisztikáik alapján az MFS keménymagját körülbelül 3 millió  játékos alkotja, a többi körülbelül kilencmillió alkalmai felhasználónak mondható. Az egyetlen elem, amiben megegyeznek, hogy több tennivalót akartak a szimulátorba, és pontosan ezt fogják megadni: 

"Azt mondtuk, hogy 'oké, király, rendben, menjünk és csináljunk ilyeneket'. De nem egy játékban vagyunk. Szóval egyáltalán nem készítünk játékszerű küldetéseket. Amit mi csinálunk, azok hiteles repülési tevékenységek. Rengeteg olyan szervezettel dolgozunk együtt szerte a bolygón, amelyek ilyen dolgokban járatosak. Akik tűzoltást, keresést és mentést végeznek [nap mint nap]. Ezért nevezzük ezt úgy, hogy 'válaszd meg a pilóta-életstílusodat'. Ez a pilóta életmód, ez az, amit az emberek valóban csinálnak."

Neumann eloszlatta az utasszállító repülőgépek hiányával kapcsolatos aggodalmakat is: szerinte rengeteg repülőt fog tartalmazni a felhozatal, a játékosok meg fognak lepődni a teljes listán. Az Asobo vezetője, Sebastian Wloch ennek ellenére azt ígéri, hogy a valamikor jövőre érkező Microsoft Flight Simulator 2024 már nem fog olyan sok helyet foglalni, mint elődje. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)