Hirdetés

Bajban lehet a Splinter Cell remake, távozott a játék rendezője

|

A jelek szerint a Ubisoft menet közben kénytelen új vezetőt találni a Splinter Cell széria feltámasztásához.

Hirdetés

Míg a Ubisoft az elmúlt években bő kézzel szórta az új Assassin's Creedeket és Far Cry-okat, a kiadó egy másik nagy múltú szériája, a Tom Clancy's Splinter Cell a 2013-as Blacklist óta parlagon hever, így kénytelenek vagyunk máshol kiélni a lopakodós hajlamainkat.

A széljárás tavaly decemberben kezdett megfordulni, amikor bejelentették a széria kvázi rebootolását, a Splinter Cell remake-et, amely a Blacklistet is elkövető Ubisoft Toronto keze alatt készül, a Snowdrop Engine-nel (The Division 1-2, Avatar: Frontiers of Pandora) és az eredeti Splinter Cell aktualizált történetével. A játék körül viszont azóta is nagy a hallgatás, most pedig egy nem túl biztató hír érkezett a projektről.

Hirdetés

A Splinter Cell remake rendezője, David Grivel a LinkedIn profilján osztotta meg, hogy több mint 11 év után elhagyja a Ubisoftot, ahol számos címen dolgozott a Splinter Cell Blacklisttől az Assassin's Creed Unityig és a Far Cry legutóbbi epizódjaiig. A bejegyzésben a szakember "szívből jövő köszönetét" fejezi ki a ubisoftos kollégáinak, így jó eséllyel nem haragban távozik a vállalattól, de egy ilyen volumenű projekt szempontjából ritkán jó hír, ha menet közben változik a kapitány.

A lényeg persze az, hogy amikor a Splinter Cell végre visszatér, akkor minden a legnagyobb rendben legyen a játékkal, s mivel a kiadó még megjelenési dátumot sem tűzött ki, így semmi sem hajszolja a Ubisoft Torontót. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy a Ubisoft vezetője, a saját fizetésén is spóroló Yves Guillemot a nyár során a költségek visszanyeséséről és a fontosabb projektek priorizálásáról beszélt a részvényeseknek, amiből a pesszimistábbak arra következtettek, hogy szép csendben a Splinter Cellel kapcsolatos terveket is kukázhatták.

Mi nagyon remléljük, hogy nem így történt, ami pedig távozó David Grivelt illeti, a fejlesztő nem hagyja el a játékipart, ám cikkünk írásáig nem közölte, hogy hová szólítja a következő kalandja.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)