Hirdetés

Komoly tervei vannak a Baldur's Gate 3 fejlesztőinek a Google Stadiával

|

Noha nem exkluzív címként jelenik meg a játék a szolgáltatásban, a Larian Studios továbbra is épít a Google új platformja nyújtotta adottságokra.

Hirdetés

A Google Stadia meglehetősen döcögősre sikerült rajtját nézve hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen komoly reményeket támasztottunk a szolgáltatás irányába. Egy éve, nagyjából ilyen tájban leplezte le a Google a felhő alapú játékra épülő platformját, és nem kisebb címet tudott megszerezni a bejelentéshez, mint például a Baldur's Gate 3. Noha most már látjuk, hogy ez a platform egyelőre nem versenyezhet a konzolokkal, a Larian csapata ennek ellenére komoly terveket dédelget a Google-lel való együttműködés keretein belül.

Hirdetés

A Larian Studios az Original Sin játékokkal bebizonyította, hogy a RPG-gyártás élvonalában van a helyük, így kevés olyan csapatot tudunk mondani, akikre szívesebben bíztuk volna az ikonikus Baldur's Gate széria felélesztését. Chava egy hosszabb cikkben már mesélt arról, milyen élményt nyújt a játék jelenlegi verziója, ebből pedig az érződik, hogy a fejlesztők ezúttal is hozzák a tőlük megszokott minőséget. Úgy tűnik, hogy minden negatív visszhang ellenére, a Google Stadia támogatásáról sem tettek le:

"Ez egy új technológia. Úgy gondolom, hogy a Google még mindig elkötelezett a Stadia mellett, és szerintem király dolgokat látunk még tőlük. Csak időre van szükségük... Mikor a Microsoft kiadta a az Xboxot, az sem volt feltétlenül egy dicsőségmenet, nem igaz? Egy új platform elindítása rendkívül bonyolult."

- nyilatkozta Swen Vinckle, a Larian vezérigazgatója. A fejessel az IGN.com beszélgetett, és jó pár érdekes dolgot elárult arról, hogy miben áll majd a két cég együttműködése. Noha a Baldur's Gate 3 nem lesz Stadia exkluzív, akadnak azért olyan tartalmak, melyeket csak ezen a platformon keresztül érhetünk el. Ilyen lesz például, hogy a játékot úgy alakítják ki a fejlesztők, hogy a streamerek interakcióba léphessenek a közönségükkel. Mivel a D&D szabályrendszere ketyeg a játék alatt, szinte mindenről kockadobás dönt, ezeket pedig akár meg is variálhatják a nézők, hogy előnyhöz esetleg hátrányhoz juttassák a streamert, eldöntve ezzel egy csata kimenetelét.

A közvetítésekbe beépített szavazásokkal a közönség lényegében maga is a végigjátszás részesévé válhat, hiszen ők hozhatnak meg döntéseket történet fontos pontjain. Nagy valószínűséggel ezek a funkciók a YouTube-on lesznek elérhetőek, hiszen az is a Google tulajdonában van. Ezekkel a döntéslehetőségekkel az írók tudatosan közelítik az élményt az asztali szerepjátékokéhoz, ahol szintén nem csak egy ember vállán nyugszik, hogy hogyan végződik egy-egy kaland.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mikor próbálhatjuk ki ezeket a funkciókat (hazánkban ugye még a Google Stadia sem elérhető), de van rá esély, hogy a Baldur's Gate 3 Early Access fázisba lépésekor már használhatjuk a fent említett mechanikák egy részét. Azt nem árulta el a stúdió, hogy mikor kerül korai hozzáférésbe a játék, de a Larian vezetője szerint a lehető leghamarabb szeretnék a rajongók elé tárni alkotásukat.

Ti várjátok már, hogy kipróbálhassátok a Baldur's Gate 3-at?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)