Hirdetés

A fejlesztők szerint a jelenlegi konzolok túl gyengék a Baldur's Gate 3-hoz

|

A Larian olyan végletekig csiszolt karakteranimációkat és grafikát szeretne, amikbe még a PS4-nek és az Xbox One-nak is beletörik a bicskája.

Hirdetés

Épp leköszönőben van a jelenlegi generáció, de hatalmas túlzás lenne kijelenteni, hogy gyenge gépekről beszélünk. Persze egyetlen konzol sem versenyezhet a több milliós PC konfigurációkkal, de amíg egy The Last of Us Part II vagy egy Cyberpunk 2077 a beharangozott látvánnyal fut el rajtuk (és sem a Naughty Dog sem a CD Projekt Red nem ad okot gyanakvásra), addig nem igazán van okunk panaszra. Viszont vannak olyanok, akiknek már nem elég az említett konzolok tudása, közéjük tartozik a Larian is. A csapat szerint a Baldur's Gate 3-mal már nem boldogulna a PS4-Xbox One páros. Feltételezzük, hogy a gyengébb variánsokra gondolnak a srácok, mert igazság szerint a PS4 Prónak és az Xbox One X-nek nem kellene, hogy megoldhatatlan problémát okozzon a régóta várt szerepjáték futtatása.

Hirdetés

Az alapján, amit eddig láttunk a játékból, megerősítést nyert, hogy valóban szemkápráztató kalandra számíthatunk, de azt mégsem jelentenénk ki, hogy ne láttunk volna már hasonlóan szép grafikával rendelkező alkotásokat a jelenlegi generációban. A játék vezető producere, David Walgrave szerint a Baldur's Gate 3 motorja az, ami megizzasztaná a konzolokat:

"Nem hiszem, hogy a jelenlegi generációs konzolok képesek lennének megfelelően futtatni. Egy csomó technológiai javítást és frissítést eszközöltünk a játék motorján, és szerintem ezek már kifognának az említett a gépeken. Persze elméletileg meg lehetne oldani, de csakis úgy, ha visszavennénk a textúrákból, ezt-azt lenyesegetnénk és többé már nem nézne ki ilyen királyul."

Persze messze nem teljes pompájában láttuk a a Baldur's Gate 3-at, a fejlesztők szerint ugyanis még rengeteg polírozni és csiszolgatni való van rajta. Ha minden jól megy, akkor a végeredmény olyan élethű lesz, hogy egy karakter szándékait a mimikájából és testbeszédéből is meg tudjuk majd állapítani, ami elég merész feltételezés.

Ez egyelőre nem jó hír a konzolt preferálóknak, de biztosak vagyunk benne, hogy a következő generációs konzolok már kielégítik a játék étvágyát, így csak a PC-n (és Stadián) játszó közönség élvezheti  majd a kalandot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)