Hirdetés

Bámulatos dolgokra képesek a Gears of War széria fejlesztői az Unreal Engine 5-tel

|

A The Coalition ismét megmutatta, mit lehet kihozni az Unreal Engine 5-ből. A látvány magáért beszél.

Hirdetés

Noha csak ma jelent meg hivatalosan az Unreal Engine 5, számos fejlesztő - hivatásosok és amatőrök - már hosszabb ideje folytatja az ismerkedést az Epic Games új generációs motorjával, amelyre az érdeklődést látva valószínűleg ugyanakkora siker vár - ha nem nagyobb - mint korábban az Unreal Engine 4-re, illetve az Unreal Engine 3-ra. Persze a 2-es verziót és az eredeti motort sem lehet kudarcos vállalkozásnak nevezni.

Ne feledjük azonban, hogy bármilyen sokoldalú, bármilyen rugalmas és bármilyen jól optimalizálható, az engine akkor is csupán eszköz, aminek a lehetőségeit ki kell ismerni, a kezelését meg kell tanulni, és csak ezután lehet feszegetni a határokat, ezért mindig is lesznek fejlesztők, akik csupán a felszínt kapargatják, míg mások valóban igyekeznek kiaknázni a benne rejlő potenciált. Egyértelműen az utóbbi halmazba sorolható a The Coalition, amely a Gears of War: Ultimate Editionnel, a Gears of War 4-gyel, a Gears 5-tel és a Splash Damage-dzsel közösen készített Gears Tacticsszel bizonyította, hogy mesterien bánik az Unreal Engine-nel.

Hirdetés

Nem véletlenül fordult az Xbox Game Studios alá tartozó csapathoz az Epic Games, amikor partnert keresett a The Matrix Awakens játszható techdemó megvalósításához. A nevét a Gears franchise egyik frakciójától kölcsönző The Coalition most egy újabb demóval nyomatékosította, hogy a készülő Gears 6 látványát garantáltan nem érheti majd kifogás.

Mint azt Kate Rayner technikai vezető elárulta, a The Cavern azaz A barlang címre keresztelt technológiai teszt megmutatja, miként lehet mozis minőséget képviselő, több tíz millió poligonból álló objektumokat és modelleket valós időben renderelni, ez a részletesség tekintetében százszoros előrelépést jelent. Rayner azt is hozzátette, hogy a fenti demó Xbox Series X-en futott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)