Hirdetés

Batman: Arkham Asylum - a 2014/12-es GameStar teljes játéka

|

A hős, akit megérdemlünk, és akire szükségünk is van idén Karácsonykor. Decemberi teljes játékunkban a Sötét Lovag hozza az ajándékokat, nanananna!

Hirdetés

Tisztán emlékszem még a napra, amikor kipróbáltam a játék demóját (régi szép idők, még voltak demók!). Rögtön magába szippantott a hangulat, és „rongyosra” játszottam azt a rövidke pályarészt. A teljes játékot pedig képes voltam 40 perces etapokban végigvinni, mivel a laptopom kb. addig bírta egyhuzamban, aztán felmelegedett és a folyamatos mozgás helyét diavetítés vette át. De a lényeg talán most nem is ez, hanem az Arkham Asylum, mely útjára indította a nagy sikernek örvendő Arkham sorozatot.

A játék legelején hősünk épp Jokert szállítja le az Arkham Elmegyógyintézetbe. Valami azonban nem stimmel, mintha az örök mókamester túl könnyen adta volna meg magát. És valóban, borul a batbili amikor Joker kiszabadul az őrizetből, és útjára engedi az egészségügyi létesítmény összes bentlakóját. A Denevérember kénytelen felvenni a kesztyűjére a kesztyűt, és kétkezes harcos-batkütyüs tisztogatásba kezdeni, a túszok és Gordon felügyelő legnagyobb örömére. Mindezt külsőnézetes akciós-lopakodós stílusban teszi, így garantált a szórakozás.

A harcrendszer az utóbbi évek egyik legjobbja, nem elég ütni-vágni a rosszakat, technikázni és tervezni is kell, ha tovább szeretnénk eszméletünknél maradni, mint randomrosszfiú_neve. A főellenségeknél persze megint csak más taktikához kell folyamodnunk, mint a mezei verőlegényeknél, így hosszútávon sem válik unalmassá a csihipuhi. Amit egyébként legtöbbször ajánlott elkerülni, mert ki tudja, hová fajulhat a dolog, esetleg lövöldözésbe torkollik - a lőfegyverek ellen pedig nincs sok esélyünk. No meg ha van detektívmódunk, akkor használjuk is, ugyebár, így könnyebben felfedezhetjük környezetünket, aprólékosan megtervezhetjük rajtaütésünket.

A látvány remekül fest, a zenék és a hangeffektek hibátlanul passzolnak a hangulathoz, a szinkron pedig egész egyszerűen zseniális: Kevin Conroy és Mark Hamill neve garancia a minőségre. A gépigény sem jelenthet akadályt, XP, 3 GHz-es kétmagos proci, 1GB RAM, NVidia 6600/ATI 1300 és 8GB szabad hely szükséges csak hozzá. De hiába is tépem itt a billentyűzetem, a legegyszerűbb és legmeggyőzőbb, ha kipróbáljátok a demót. Ha azzal megvoltatok, irány az újságos, szerezzétek be a decemberi GameStart, aztán kód -> GameStar Plusz - > Teljes játék/Aktiválás -> Steam -> Játékok/Játék aktiválása a Steamen. Ja igen, azt nem is mondtam, hogy Steames verzióról, sőt, GOTY, azaz Game of the Year, azaz Év Játéka kiadásról beszélünk, melyhez 4 extra Challenge pálya jár. Rapidnak köszönhetően pedig magyar felirattal élvezhetjük az önjelölt igazságosztó kalandjait, mi kellhet még? Funfact: a címen kívül egyszer sem írtam le a Batman szót. Jajj…

Helyreigazítás: Az újságban az fog szerepelni (a hibámból), hogy a magyarítást Pityu mester készítette. Ez viszont téves, az Arkham Asylumot Rapid honosította, Pityu mester pedig a Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords Gesznyó-féle fordítását javította fel és egészítette ki, ami szintén megtalálható lesz a GS Pluszon. Bocsi srácok a kavarodásért, és köszönjük szépen a munkátokat! - Dudu

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)