Hirdetés

Batman: Arkham Knight - a Warner hónapokkal ezelőtt tudott a PC-s problémákról

|

A tesztelők szerint a kiadó már nagyon régóta tisztában volt azzal, hogy a Batman: Arkham Knight PC-s portja teljesen játszhatatlan, de úgy döntöttek, hogy a konzolos változatokra koncentrálnak.

Hirdetés

Hatalmas botrány kerekedett a Batman: Arkham Knight PC-s megjelenéséből, az elégedetlenség pedig odáig fajult, hogy a játékot a boltok polcairól is levették, így amíg nem sikerül kijavítani a problémákat, addig nem is juthatunk hozzá a játékhoz. A rengeteg probléma mindenkit váratlanul ért, kivéve a kiadót, aki a jelek szerint hosszú hónapok óta tudott a bajokról.

A Kotaku megszólaltatott pár neve elhallgatását kérő tesztert, akik a Batman: Arkham Knighton dolgoztak. "Nem túl szép dolog a Warnertől, hogy úgy tesznek, mintha fogalmuk sem lett volna, milyen szörnyű állapotban van a játék. Már hónapok óta ez a helyzet, és a problémák, amikkel most találkozunk, majd' egy évvel ezelőtt is pontosan ugyanígy benne voltak a játékban." - mondta az egyik tesztelő.

A megszólaltatott források szerint a Warnernél abban a hitben voltak, hogy ez így elegendő lesz. Azt is megerősítették, hogy a porton egyáltalán nem dolgozott a Rocksteady, őket ugyanis teljesen lefoglalta, hogy a játékot PS4 és Xbox One platformokon játszhatóvá tegyék. Az egyik forrás szerint a megvalósítás lehetetlennek tűnt a jelenlegi konzolokon, ezért is kellett olyan sokszor elhalasztani a megjelenést. 

Ha hihetünk a forrásoknak, a 100 fős minőségbiztosítási csapat alig 10%-a dolgozott a PC-s változaton. A számokat és a nyilatkozatokat persze egyelőre senki sem erősítette meg, de már többen is megkeresték a Warnert ezzel kapcsolatban. Hogy a sztori biztosan ne szivárogjon ki, nem kértek fel külsős tesztelőket, ami tovább nehezítette a munkát, és mivel a fejlesztőknek napi több száz bugot kellett kijavítani, a fejlesztés alig akart befejeződni.

További részletek a Kotaku oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)