Hirdetés

Batman: Arkham Knight - sokak szerint csalódás a PC-s port

|

Sajnos újabb játékmegjelenéskor kell csalódniuk a PC-s játékosoknak, ugyanis a Batman: Arkham Knight portja sem sikerült valami jól, így csak a csúcskategóriájú gépek tulajdonosai élvezhetik a játékot teljes pompájában.

Hirdetés

Akármilyen jól sikerült a Batman: Arkham Knight, újabb AAA-játékmegjelenést kellett megélnünk, ahol a PC-s verzió vállalhatatlan állapotban jelent meg, amit persze a nem túl boldog vásárlók rögtön a játék rossz értékeléseivel honorálnak mind Steamen, mind Metacriticen. A legtöbb probléma szokás szerint a teljesítménnyel van.

Árulkodó tény volt, hogy a kiadó csak és kizárólag a PlayStation 4-es változatot adta tesztelésre az újságíróknak is, PC-s kódot senki nem kapott a megjelenés előtt, a gépigény átírása az utolsó pillanatban pedig már csak a hab volt a tortán. Amint a Redditen és a fórumokon összegyűlt beszámolókból kiderül, csak a játékosok kis százalékának fut elég jól az Arkham Knight, és gyakran még az erősebb gépeket is indokolatlanul megizzasztja a játék. Ráadásképpen az előtöltés után dekódolt fájlok gyakran fagyást, és a játék összeomlását okozzák.

Sokan panaszkodnak például, hogy az új Batman-játék nem szabadítja fel az általa már nem használt memóriát, így akár 10 GB fölé is mehet a RAM mennyisége, amit lefoglal magának az Arkham Knight (már ha van ennyink), de a frame rate feloldásához is bele kell nyúlnunk a beállításokat tartalmazó fájlokba. Nem mintha ez olyan sokat számítana, hiszen rengetegen arról számolnak be, hogy amikor repülnek, behívják, vagy vezetik a Batmobile-t, akkor akár másodpercenként 5 képkockára is visszaeshet a játék teljesítménye.

Ha esetleg már megvettétek volna a játékot, ezt a fórumtémát ajánlom a figyelmetekbe, ami nem csupán a 30 fps-es korlátot segít feloldani, hanem néhány a teljesítményt javító beállítást is megmutat, bár ez a konfiguráció is inkább a felső kategóriás PC-khez lett kitalálva. A GameNighton viszont ti is kipróbálhatjátok az Arkham Knightot PC-n és konzolon is, és eldönthetitek, hogy milyen a játék.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)