Hirdetés

Batman: Arkham Knight, új PlayStation 4 és a vízivás - mi történt a héten?

|

A kelleténél hangosabban érkezett meg a Batman: Arkham Knight, bejelentettek egy új PlayStation 4 és egy új Xbox One konzolt, megjött a Driveclub PlayStation Plus változata és megtudtuk, hogy idén lesz még egy PlayIT Debrecenben. Foglaljuk össze, mi történt pontosan.

Hirdetés

Rettenetes, hogy elszaladt a június. Már túl vagyunk a nyár első hónapján, amit mondjuk az időjárás nem tükröz, de a naptár azt állítja, mi meg kényelmes európai emberek lévén elhisszük, amit mond. Ír. Mutat. 

Június utolsó teljes hetén is zajlott az élet a játékvilágban, már csak távoli emlékként él bennünk az úgynevezett uborkaszezon, ami miatt igazi hőstett volt összerántani egy magazinnyi anyagot, vagy tartani a kvótát a GameStar Online-on. Megveregetjük múltbéli énjeink vállát, majd arra gondolunk, hogy milyen jó tartalmas lesz a júliusi GameStar, és milyen kellemes lesz a hónap közepén a GameStar táborban a Velencei-tó partján fekve élvezni a napsütést. Vagy a teremben ülve imádkozni, hogy a villám ne csapja le mind a 60-70 gépet. Ez még a – nem túl távoli – jövő, most inkább tekintsünk vissza arra a varázslatos hét napra, amit magunk mögött hagyunk.

Előbb természetesen a most nem rendhagyó Hype, amiből a legeslegeslegfontosabb híreket tudhatjátok meg.

A Sötét Lovag felemelkedése... és bukása

Már több mint tíz órát öltem bele a Batman: Arkham Knightba, Mocsy több mint 30-at, láttam 10 különböző PlayStation 4-en problémamentesen, akadásmentesen, bugmentesen futni – a Rocksteady harmadszor is megcsinálta, összehozta minden idők egyik legjobb Batman játékát, ezt kár is vitatni. Csak az a baj, hogy ezt a PC-sek még nem tudják. Vészjósló volt az utolsó pillanatban módosított gépigény is, és mint kiderült, a játék PC-n egyelőre – hogy diplomatikusan fogalmazzunk – változó teljesítményt nyújt, sokaknál gyakorlatilag játszhatatlan, hiányoznak belőle elemek, és nem csak a gyengébb konfigurációkon vannak problémák, de az erősebbeken is.

Ha a Rocksteady egy bűnözőzseni lenne, most moroghatna, hogy „Mindent nekem kell csinálni...”, de itt tényleg nem ők a (legfőbb) ludasok, hanem az Iron Galaxy, akikre a port elkészítését bízták. Mindenesetre mindenki megfeszülve dolgozik a javításokon, még az Nvidia is, ma megjött az első patch, amit a közeljövőben továbbiak követnek, addig viszont semmilyen hivatalos forrásból nem lehet megvenni a játékot PC-re, és ha nem javul a helyzet, van aki visszaadja a pénzt. Szólni fogunk, ha már tökéletes, és akkor viszont tényleg ne hagyjátok ki.

Egyébként GameNight is volt a megjelenés kapcsán, nézzétek meg az ott készült videót.

Valami régi, valami új, valami kék

A Microsoft és a Sony is ügyesen kikerülte a konzolbejelentésekkel az E3-at, ki tudja milyen megfontolásból. Előbbi elárulta, hogy jön a limitált Forza Motorsport 6-os, csodaszép-kék színű (már ha van ilyen szín, amúgy legyen csak simán kék) Xbox One, ami még motorhangokat is ad, 1 terás, és nyilván kell.

A másik oldalról háromhírt kaptunk, egyrészt hamarosan piacra kerül az 1 terás PlayStation 4 is, másrészt jön a CUH-1200-as modell, aminek matt a HDD-fedele, eltűntek róla az érintőgombok (legyen áldott a tervező), könnyebb, halkabb, energiatakarékosabb, szeretnivalóbb, harmadrészt pedig külön is elérhetővé teszik az évfordulós, szürke DualShock 4-et. Ezeket is akarjuk, telhetetlenek vagyunk, pereljetek be (ne pereljetek be).

Végre megnyílt az elit klub

Már majdnem elfeledkeztünk arról, hogy az Evolution Studios anno ígért valamit (szerencsére sok játékos nem feledkezett meg, és sűrűn emlékeztette a csapatot), és tartva magát a „kiadjuk, ha kész lesz” elvhez, a héten meglepetésszerűen közzétette a DriveClub PlayStation Plus Editiont. Aztán levette. Aztán visszatette, immár hivatalosan. Kis lépés egy nem-PS-Plus-előfizetőnek, nagy lépés a PS Plus-előfizetőknek. A „demó” egyébként számos autót és pályát tartalmaz, próbáljátok ki mindenképp.

Igyál vizet, a Techland fizet

Az Activision valahogy megint fejjel előre ugrott bele az elefánttrágyába, ha van cég, amit az internet hangos kissebsége szeret utálni, akkor ez az. Most csak egy relatíve apróságról van szó: lepaktáltak a Red Bullal, minek következtében aki promóciós energiaitalt vesz, extra questet kap a Destiny: The Taken King kiegészítőjéhez. Ez így nyilván nem olyan szép, és a Techland kapva a lehetőségen saját kampányt hirdetett: aki vizet iszik, lefotózza magát, és feltölti Twitterre, egy DLC-vel lesz gazdagabb. A dolog olyan sikeres lett, hogy a jutalmak számát megnövelték, több tízezer tweet után újabb és újabb DLC-k járnak. Ingyen. Mindenkinek. Azoknak is, akik nem akarnak vizet inni.

Amúgy meg...

Jó ha tudtok róla, hogy valaki PS2-szintűre butította a The Witcher 3 grafikáját, már készül a Project CARS 2, a Windows 10 mégsem lesz annyira ingyenes, a Hannibalt kaszálták, a Rustban péniszméreteken folyik a vita, az Activision Call of Duty remasteren gondolkodik, kiderült, ki lesz a következő Pókember, az őszi PlayIT-ek száma háromról négyre nőtt, láttuk a PC-s Star Wars Battlefront gameplay-t és az alfa gépigényt, megtudtuk, mivel játszanak a Vatikánban, jött egy elgondolkodtató háborúellenes Action Man reklám, a melegházasság legalizálására pozitívan reagáltak a kiadók is, kiderült az Xbox Live Gold júniusi kínálata, érkezett egy zseniális Portal 2 „folytatás”, az Agymanók pedig kiváló lett, csak kár, hogy egy moziteremnyi szülőnek és gyermeknek az Insidious 3-at vetítették le. Én a következő hétre csak napsütést, pihenést, finom koktélokat és kiadós ebédeket kívánhatok, mielőtt HP örökbecsű mondatával búcsúzom tőletek: „Vegyetek GameStart!”

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)