Hirdetés

Batman: The Telltale Series - a Crowd Play nem a streamereknek szól

|

Amikor a Telltale bejelentette a Batman izgalmas új lehetőségét sokan azt hitték, hogy ez lesz a streamerek legnagyobb fegyvere. Kiderült, hogy erről szó sincs.

Hirdetés

A Batman: The Telltale Series beújít egy olyan funkcióval, amiben a háttérben ülő közönség is bele tud szólni a játékba. A Crowd Play lehetőséget ad arra, hogy mások is befolyásolják az egyes döntéshelyzeteket, így adta magát a kérdés, hogy ez vajon jó lesz-e streamelésre. A Telltale egy rövid nemmel válaszolt.

Úgy néz ki, hogy a fejlesztők az egész funkciót inkább egy 4-12 fős társaságnak tervezték, akik egy helyen, egy monitort néznek.

"A legfontosabb dolog a Crowd Play kapcsán, hogy ez egy lokális élmény. Úgy terveztük, hogy mindenki ugyan abban a szobában, ugyan azt a monitort nézve játszhasson 4-12 fős csapatban" - írta a Telltale.

"Technikailag képes támogatni több ezer résztvevőt, de ettől még ugyan azt a képernyőt kell nézniük, ugyan abban az időben. Elképesztő élmény lehet ez egy moziban tele rajongókkal, de azt nem gondoljuk, hogy 2000 haverodat be tudod zsúfolni a szobádba, így mindent egy kisebb közönségre terveztünk."

A másik nagyon fontos megjegyzése az volt a Telltalenek, hogy nem fog működni a rendszer minden verzióval. A PC-s és konzolos kiadások rendben lesznek, de az Android és iOS változatokba ez már nem fért bele.

Arra is kaptunk egy rövid magyarázatot, hogy a rendszer miért is lenne katasztrófa Twitch.tv-n keresztül:

"Van egy késés a Twitch-szerű szolgáltatásoknál. Ez azt jelenti, hogy nem mindenki közvetlenül ugyan abban az időben nézi a képernyőt, vagyis nem mindenki ugyan abban az időben látja a választási lehetőségeket"

A Twitch.tv-n még ha nem is állítasz be manuális késleltetést, átlagosan 15 másodpercet késik a kimenő kép, ahhoz képest, amit te látsz. És akkor ebben nincs benne a néző otthoni sebesség problémái, letöltések miatti lag, egyéb tényező.

"Szorosan együttműködünk a stream szolgáltatókkal, hogy megoldjuk ezt a problémát, dea megjelenéskor még biztosan nem lesz ideális megoldás streamelésre." 

Az utóbbi kijelentés mondjuk erősen arra utal, hogy később még lehet. A Batman: The Telltale Series augusztus másodikán (azaz holnap) kezdődik. Ti ki fogjátok próbálni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)