Hirdetés

Battlefield 3: 10 millió darab egy nap alatt

|

Pezsgőt is bonthat az Electronics Arts, ugyanis már a premier napján 10 millió darab Battlefield 3-at kellett kiszállítani, és még folyamatos a rendelés.

Hirdetés

Ez egyébként a kiadó történetében a legjobb nyitány, eddig az EA Sports vitte a pálmát a 8 milliós premier-készlettel, amelyből egyébként 5 milliót el is kapkodott a nagyérdemű. A Battlefield 3 (azért nem egészen meglepő) sikere viszont már a második negyedévi mérleget 13,3 százalékkal dobta meg (várhatóan 715 millió dolláros bevétellel már számolhatnak a csillogó mosolyú pénzügyesek).

Ehhez egyébként a vállalat egy 340 milliós kiadást jelentett be, amelyet főleg a kutatási és fejlesztési részleg vitt el, na és persze a marketing, amelyben a Battlefield 3 egészen biztosan nagy szerepet játszott. Ennek ugyanakkor meg is van az eredménye: 10 millió darab egy nap alatt - a Battlefield Bad Company 2-ből eddig csak 11 milliót szállítottak ki a megjelenés óta, ha esetleg így könnyebb látni az elképesztő eredményt. Ezek után jogosan merül fel a kérdés: vajon mennyire nyúltak mellé az elemzők a Battlefield 3 és a CoD: Modern Warfare 3 piaci becsléseinél? (Szólunk előre: aki ebből is ízlésvitát nyit, annak elviszi a nyelvét a cica.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)