Hirdetés

Battlefield 3: a PunkBuster is gyűjti a személyes adatokat

|

Úgy tűnik, hogy nem csak az Origin EULA-ja volt problémás, hanem az anti-cheat szoftveré is az.

Hirdetés

Korábban már írtunk a németek problémájáról az Origin-nel kapcsolatban, de úgy tűnik, hogy ezzel nincs vége a történetnek. Most a Battlefield 3 által is használt, és az EvenBalance Inc. által készített PunkBuster került célkeresztbe, ugyanis a végfelhasználói szerződés elfogadásával megtörténhet, hogy a szoftver végignézi az összes fájlunkat, illetve screenshotokat készít, melyeket akár publikálhatnak is (bár ezzel olyan sok bajunk nem lehet, hiszen a játék közben készült screenshotok vajmi kevés kárt okozhatnak). Az anti-cheat szoftver telepítése előtt beleegyezünk, hogy vizsgálgassa a fájljainkat azon a merevlemezen, amelyre telepítjük, és adott esetben adatokat továbbítson a kibocsájtó felé. Van egy olyan mondat is, hogy amennyiben ezt nem szeretnénk, akkor ne használjuk a programot. 

Az EvenBalance oldalán az szerepel, hogy "a szoftverünk nem vizsgálja a felhasználók merevlemezét, és nem gyűjt nagyobb mennyiségű adatot onnan." Sokak szerint ez, és a PB végfelhasználói szerződésében írtak ütik egymást, meg egyébként is elfogadhatatlan, hogy mások turkáljanak a fájljaikban. Vannak azonban olyan vélemények, miszerint mindez csak megmosolyogtató ahhoz képest, amit például a Microsoft tud(na) elkövetni a Kinect adta lehetőségekkel. Ők arra figyelmeztetnek, hogy felesleges ennyire paranoiásnak lenni, hiszen manapság már nem nagy kunszt adatokat gyűjteni valakiről anélkül, hogy lehallgatnák, vagy megfigyelnék. Nos, ilyen világot élünk, mindenkinek adott az önálló döntés lehetősége, miszerint telepít PunkBustert, avagy nem, és mindenki saját habitusának megfelelően teheti le a voksát amellett, hogy komolyan veszi mindezt, vagy megmosolyogja. Utóbbi talán célszerűbb, hiszen így jókat játszhatunk a Battlefield 3-mal, és egyébként is, nem lehet minden apróság egy-egy elgörbült szög életünk fájában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)