Hirdetés

Battlefield 3 - Bagdad égni fog

|

Három évvel a modern hadviselést boncolgató második epizód és kettővel a távolabbi jövőt vizslató oldalág után újra feldübörögnek a lánctalpasok, ismét megszólalnak az ütegek, s megint vár a harcmező.

Hirdetés

Néhány napja attól hangosak a világháló kisebb-nagyobb csomópontjai, hogy a Digital Battle srácai által megbízhatónak nevezett forrás egy olyan pdf fájlt tett közzé, melyben az Electronic Arts vezetősége befektetőivel közli a mindmáig be nem jelentett Battlefield 3 részleteit. E dokumentum elég alapos részleteket közöl ahhoz, hogy ne tűnjön valószerűtlennek egy jövő karácsonyi premier álomképe.

Az írás tanúsága szerint, a távoli jövőbe helyezett utolsó epizód után ismét visszatérnek a Battlefield 2 idővonalába. Feltételezhetően megelőzte a döntést, a sorozat korábbi részeinek alapos vizsgálata prosperitás szempontjából. Kína kigolyózásával immáron kétoldalúra szűkül a fegyveres konfrontációk hátterét felvázoló, és ok-okozati viszonyait boncolgató, irodalmi Nobel díjra csekély eséllyel pályázó történetfolyam. A világpolitika jelen alakulása jól tapintható lenyomatot hagyott a játékon, mely a Közel-Kelet olajfúró-tornyokkal, enyhe árnyat és hűs vizet nyújtó oázisokkal, pompás mecsetekkel, égbe nyúló minaretekkel, békés kecskepásztorokkal, és kevésbé békés terroristákkal reklámozott földjére invitál. Csak hogy a nagy számokra gerjedő olvasókat is kielégíthessem, örömmel közlöm a (remélhetőleg) tényt, hogy az Észak-Atlanti Szövetség (NATO) és a Közel-Keleti Koalíció (MEC) hívei oldalanként 24 fegyverekkel is ellátott közlekedési eszköz, továbbá 17, a felebarátunk lelki világában, s fizikai valójában komoly megrázkódtatást okozó fegyver segítségével vívhatják életre-halálra menő harcukat a világ egyik legizgalmasabb homokozójában. Tehetséges játékosok további 22 halálosztóval növelhetik az amúgy sem alacsony számot.

Hogy még kedvezőbb színben tüntessem fel a kicsikét, mindezt nyolc térképen, egyszerre akár negyvenen követhetik el katonás fegyelem, s zseniálisan szervezett taktikai megmozdulások, vagy éppenséggel vérpermetbe fúló fejetlenség közepette. Egyelőre egyetlen térkép neve és környezete ismert. A Bagdad Burning komoly hasonlóságot mutat a Battlefield 2 roppant népszerű Strike at Karkand névre hallgató városi harcmezejével.
Vannak változatlan elemek is, megmarad a korábbról ismert „jegyrendszer", a parancsnokok, akikre illik, s jobb esetben érdemes is odafigyelni. Ranglista, kasztok, egyedi kinézetű avatárok, megnyitható felszerelések, hangkommunikáció, barátlista, klánok, visszajátszás, s automatikus foltozás vár mindazokra, akik kipróbálják.
A Frostbite DX nevű motorral hajtott alkotás Vista és OS X alá készül. Mindez legkésőbb januárban kiderül, hiszen az ominózus dokumentum akkorra datálja a bejelentést, s az első vágyfokozók megjelenését. Ezt nyáron egy publikus bétateszt követi, majd 2008 végén a megjelenés. Nyálcsorgató, az már biztos, csak ne bizonyuljon kacsasültnek.
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)